Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Uniek buurtproject: kinderen hoofdpersoon in eigen boek

19 mei 2008

Maandag 19 mei om 13.30 uur lost stadsdeelvoorzitter, Elvira Sweet het startschot van het feestelijke buurtproject `Ieder Kind Een Eigen Boek'. Zij doet dit op basisschool De Knotwilg in Gein (Vreeswijkpad 5-9). De brandweer van Amsterdam reikt vervolgens aan 200 leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 het leerzame en persoonlijke boek `Brand in Chocoladestad' uit.

Buurtbewoners ontwikkelden het idee om basisschoolleerlingen een boek cadeau te doen. Om kinderen te stimuleren om te lezen spelen de lezer en zijn vriendjes de hoofdrol in het verhaal. Ieder kind heeft zo een eigen en uniek boek. Een tweede doel van het boek is om kinderen te informeren over veiligheid en brandpreventie. Jaarlijks gebeuren er nog veel ongelukken doordat kinderen de gevaren van brand onvoldoende inzien. Buurtbewoonster en schrijfster Ellen Jansen heeft voor het boek `Brand in Chocoladestad' dan ook samenwerking gezocht en gevonden met de brandweer van Amsterdam.

Elvira Sweet:"Ik vind het geweldig dat buurtbewoners als Gé Ruijfrok dit initiatief hebben genomen en er in zijn geslaagd door samenwerking met bewoners, woningcorporatie, ondernemers en scholen uit de buurt dit leerzame, unieke en spannende boek tot stand te brengen. Een prachtig buurtinitiatief met een prachtig resultaat! Want welk kind droomt er niet van hoofdpersoon te zijn in een spannend verhaal!"

Later deze maand ontvangen de overige basisscholen in Gein kosteloos het boek `Brand in de Chocoladestad'.