CDA

Peter van Heeswijk bij opening Pinksterfestival 9 mei

Peter van Heeswijk was op 9 mei gast bij de opening van het Pinksterfestival in Amsterdam, en CDA Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier sprak op 17 mei tijdens de afsluiting.

De feestelijke slotbijeenkomst vond plaats in de Koptisch Orthodoxe Kerk. Beiden benadrukten bij hun inbreng hoe waardevol de rol is van kerken en andere religieuze instellingen binnen de samenleving. âDe politiek wordt overschat, en de kerk wordt onderschatâ, aldus Van Heeswijk. En volgens Ferrier â⦠vormen religieuze organisaties in het algemeen en migrantenkerken in het bijzonder de smeerolie van de samenleving. De bijdrage van migrantenkerken aan de samenleving is aanzienlijk als het gaat om zaken als kinderopvang, huiswerkbegeleiding, en het voorkomen dat mensen wegglijden in drugs en criminaliteit. Van deze inzet en bijdrage moet de politiek zich veel meer bewust zijn!â

Het CDA heeft zich in Amsterdam zeer ingezet om het Pinksterfestival van de grond te krijgen. Het is de bedoeling dat het een traditie wordt die jaarlijks door de lokale kerken wordt georganiseerd. Er is een enorme variatie aan kerken in Amsterdam. Het doel van het festival is dan ook de veelzijdige multiculturele christengemeenschap in contact te brengen met zoveel mogelijk verschillende Amsterdammers.

Foto: Kathleen Ferrier in de Koptische kerk

---