Technische Universiteit Delft

Faculteit Bouwkunde maakt doorstart

Na de brand die het gebouw van de faculteit Bouwkunde op dinsdag 13 mei 2008 verwoestte, worden onderwijs en onderzoek aan de faculteit vanaf maandag 19 mei hervat. In de buurt van het oude gebouw zijn twee tenten neergezet waar op maandagochtend het projectonderwijs weer begint. In zalen verspreid over de universiteit worden weer colleges aan studenten Bouwkunde gegeven. Maandag gaan ook de examens van start.

Zo'n 60 stafmedewerkers van de faculteit hebben tijdelijk onderdak gekregen bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Vanaf maandag krijgen de andere medewerkers stapsgewijs een laptop en een mobiele telefoon ter beschikking. De komende week komen er ook 150 flexibele werkplekken beschikbaar voor medewerkers. Veel medewerkers die in deeltijd werken hebben een eigen bureau. Zij zullen vaak van daaruit werken.

In de komende weken wordt onderzocht waar de faculteit de komende drie tot vier jaar wordt ondergebracht. Daar zal in september het nieuwe collegejaar worden begonnen. Op en rond het terrein van de universiteit worden daarvoor verschillende mogelijkheden bekeken. "We zijn gewoon open", zegt Wytze Patijn. "Tegen de studenten die in september beginnen wil ik graag zeggen: wie studeert er over vier jaar als eerste af in ons nieuwe gebouw?"