Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

19 mei: banencheck tijdens Week van de Filerijder

40% MINDER FILES DOOR BANENRUIL

Meer dan de helft van de Nederlandse automobilisten overweegt serieus om werk dichter bij huis te zoeken als gevolg van het fileleed. Hiermee kunnen files op termijn met 40% afnemen. Dit blijkt uit onderzoek van MegaJobs in 2007. Werkdichterbijhuis.nl brengt deze mogelijkheid in de praktijk en reikt filegedupeerden op maandag 19 mei van 16.00 tot 20.00 uur langs de A2 bij Texaco Bisde te Beesd de helpende hand met een banencheck. De actie is een onderdeel van de Week van de Filerijder die loopt van 15 t/m 22 mei 2008.

Herverdeling van arbeid oplossing

Arjan Dekker, eigenaar werkdichterbijhuis.nl: "Op de huidige arbeidsmarkt kan een efficiënte herverdeling van arbeid zorgen voor een belangrijke afname van het verkeersaanbod. Bovendien is de filerijder ontzettend gefrustreerd door al die files. Via www.werkdichterbijhuis.nl slaan we twee vliegen in één klap. De files lossen op en de huidige filegedupeerde is af van alle filefrustratie. Met deze banencheck laten we de filerijder niet in de kou staan!"

Hoe werkdichterbijhuis.nl werkt

Na het opnemen van een aantal persoonlijke gegevens, die anoniem en vertrouwelijk worden behandeld, wordt in de database gekeken naar de baanruilmogelijkheden. Als een filerijder aan de andere kant van de vangrail die ook deelneemt op de site, inderdaad binnen de opgegeven kilometerstraal een baan aanbiedt is er een match. Vervolgens werkt het net als bij een datingsite. Er wordt met elkaar in contact getreden en na een goede klik worden de werkgevers door de medewerkers zelf op de hoogte gesteld. De oprichters streven naar een totaalaanbod van werk nabij de opgegeven locaties door ook de bestaande vacatures conform de wensen van de filerijders aan te bieden.

Nationale Week van de Filerijder

De Week van de Filerijder loopt van donderdag 15 tot en met donderdag 22 mei. De officiële aftrap van de actieweek was tijdens het eerste 'Nationaal File Forum', in theater Spant! te Bussum. De Nationale Week van de Filerijder is een initiatief van de Partij van de Filerijder en wordt mede mogelijk gemaakt door Myleasecar.nl, Spare Rib Express, werkdichterbijhuis.nl, KeurCompany (onderdeel van ArboNed), Profile Tyrecenter Utrecht en Eileen.nl.

EINDE BERICHTIngezonden persbericht