D66

Netwerken met Fatma Koser Kaya in Rotterdam

maandag 19 mei 2008

Borrelend aan een baan

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya organiseert op maandag 19 mei om 16.30 uur in Rotterdam een netwerkbijeenkomst voor studenten en werkgevers. De bijeenkomst vindt plaats in grand café Hoofdstuk II, aan de Oostmolenwerf 14-24. Verschillende bedrijven en organisaties brengen hun kennis en ervaring op het gebied van netwerken over op studenten. Na de bijeenkomst is er gelegenheid om alvast een start te maken met het netwerken.

Na het afronden van een opleiding hebben allochtone jongeren en autochtone jongeren die als eerste van hun familie hebben gestudeerd, vaak moeite met het vinden van een baan. Nog meer brieven schrijven is dan niet het antwoord, maar netwerken. Want werkgevers nemen vooral mensen aan die ze al kennen. Het aannemen van een nieuwe werknemer is tenslotte een grote investering en die doe je makkelijker in iemand die je al beter kent dan na één of twee sollicitatiegesprekken.

Koser Kaya wil laten zien dat jongeren niet op initiatieven van de overheid hoeven te wachten, maar dat zij de kloof met de arbeidsmarkt en werkgevers zelf kunnen overbruggen. Werkgevers zijn in de huidige krappe arbeidsmarkt dringend op zoek naar nieuwe werknemers en nieuw talent. Ze weten alleen niet zo goed waar ze moeten zoeken. Door de studenten te leren hoe zij zelf hun netwerk kunnen vergroten, wil de organisatie werkgever en student bij elkaar brengen.

Fatma Koser Kaya zal de bijeenkomst openen. Verder zijn aanwezig: Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), Hoger Opgeleide Allochtonen (HOA), het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement (DIV), Jonge Democraten Rotterdam, Tempo-Team, Vitae, Allure, en ASA Career, De Onderwijs B.V., Dr. Adem Kumcu

(Landelijke voorzitter Stichting Cosmicus en Programmamanager Diversiteit en Integratie van de Gemeente Utrecht) en Cecil Penso van Cecil Penso Managed Behaviour. Daarnaast zijn studentenverenigingen RSC, Cosmicus, Eurasia, Asah, CSA, Anka, en IQRA aanwezig.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: netwerkbijeenkomst@gmail.com
* Naar volgend agendaitem (Permanente Programmacommissie in debat - 20 mei 2008)