Groep Colruyt

16/05/2008

Nieuw barbecueseizoen brengt nieuwe trends

Colruyt barbecuet op TV

Vanaf maandag is op Vitaya 'Vuurwerk' te zien, een nieuw kookprogramma in samenwerking met Colruyt. Op RTL begint Colruyt met de Waalse tegenhanger 'Le choix du chef'. Bedoeling is de kijkers te adviseren en te informeren. Ondertussen is het barbecueseizoen goed gelanceerd bij Colruyt. Tijdens het Pinksterweekend kochten 1 op de 4 klanten barbecueartikelen. Meteen tekenen zich ook de eerste nieuwe trends af. Barbecue gaat vandaag over meer dan vlees alleen.

Vitaya en Colruyt slaan de handen in elkaar voor een nieuw kookprogramma rond barbecue dat 'Vuurwerk' zal heten. Vanaf maandag 19 mei kan de kijker vijftien weken lang heel wat barbecuerecepten en
-tips verwachten. Op RTL werd het programma 'Le choix du chef' gedoopt. Het wordt 's zaterdags uitgezonden.

In het programma zal ook de nodige aandacht geschonken worden aan een aantal nieuwe trends. Opvallend is de toenemende interesse voor barbecuedesserts. Van exotische wentelteefjes op de barbecue en gegrilde ananas tot een fruitpapillot. Nieuw in het assortiment zijn ook de chocoladefondue op de grill of de marshmallows en nougat.

'Outdoor cooking'
Het 'buiten koken' zit al een paar jaar duidelijk in de lift. Die trend zet zich ongewijzigd voort. Het volledige assortiment tuinaccessoires, bijzettafeltjes, enz, breidt uit. In volle opmars zijn de totaalinstallaties en mini-buitenkeukens, waarbij je met een handig kliksysteem alle verschillende keukenonderdelen integreert.

'Convenience'
De klassieke succesnummers blijven de rundbrochettes en -brazades en de chipolata's. "Maar barbecue is anno 2008 meer dan vlees alleen," weet Jean-Pierre Roelands, commercieel directeur. "Wat het opvallend goed doet in ons assortiment zijn de kant-en-klare bijgerechten: gevulde of gemarineerde aardappelen, pastasalades, zomersalade, enz." Barbecueën moet vandaag vaak ook sneller gaan. De Coco Fast Grill, briketten van kokosdoppen, spelen daar perfect op in. Binnen de minuut is de barbecue grillklaar.

Colruyt staat al jaren bekend als barbecuespecialist. Eerder dit jaar gaf de distributeur ook al een eigen barbecuekookboek uit. 'Lekker Barbecue' is doorspekt met interessante en praktische tips voor een geslaagde barbecue. Ook op de vernieuwde website is heel wat efficiënte info te vinden.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Jean-Pierre Roelands (Commercieel Directeur Colruyt) op 02 360 10 40.