Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 19 mei 2008

Nominaties bekend voor OR-wedstrijd `Hét OR-succes 2008'

Praktijkblad Ondernemingsraad, vakblad voor de OR in Nederland, organiseert voor de eerste keer de wedstrijd: `Hét OR-succes 2008'. Centraal staat welke OR in 2007-2008 het beste OR-Succes heeft weten te bereiken. De sluitingsdatum voor het inzenden is inmiddels verstreken. Een deskundige jury heeft uit alle inzendingen vijf genomineerden vastgesteld. De namen van de genomineerden staan vanaf vanochtend op www.ornet.nl.
Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van www.ORnet.nl via een sms op hun favoriete OR-succes stemmen. De winnaar wordt tijdens de Landelijke OR-Dag op 12 juni in het NBC in Nieuwegein bekend gemaakt. De redactie van Praktijkblad Ondernemingraad weet dat de ca. 12.000 OR'en in Nederland voortdurend mooie resultaten voor hun achterban boeken. Toch kampt de OR met een slecht imago. De OR zou een ouwe-mannen- club zijn, die nog geen deuk in een pakje boter kan slaan. De achterban moppert dat de OR onzichtbaar is, dat ze er nooit wat van horen. Voor een deel klopt dat, voor een belangrijk deel ook niet. Te gemakkelijk vergeet men hoe lastig het OR-werk feitelijk is. Een gekozen OR is een verzameling collega's uit alle hoeken en gaten van het bedrijf. Ieder met zijn of haar eigen mening, motivatie, kennis, ervaring, en vaardigheden. Een bonte club mede- werkers die samen, op basis van een wet, hun hoogste baas moet controleren, bijsturen, op ideeën moet brengen. En dat allemaal naast hun gewone werk. Ga er maar aan staan. De redactie van Praktijkblad Ondernemingsraad is ervan overtuigd dat de Nederlandse werkvloer er zonder OR heel wat beroerder zou uitzien. Dat willen we meer voor het voetlicht brengen. We gaan met deze prijs voortaan elk jaar een aantal OR'en in het zonnetje te zetten, als symbool voor al die andere OR'en,die elke dag met veel inspanning en doorzettingsvermogen vrijwillig hun werk doen.

Hét OR-Succes 2008' wordt mede mogelijk gemaakt door de scholingsinstituten FNV Formaat, Schouten en Nelissen, organisatie-adviesbureau Basis & Beleid en de vakbond Abvakabo. Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht