Gemeente Moerdijk


19-05-2008: Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan ondertekend

Op maandag 19 mei is de overeenkomst Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan door de gemeente Moerdijk, Koninklijk Horeca Nederland, Politie en Openbaar Ministerie ondertekend. De overeenkomst regelt op een dynamische en interactieve manier de samenwerking rond afspraken, gebruik en overlast in de horeca.

Feitelijk wordt het instrument Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan straks de opvolger van het horeca-convenant dat nog tot eind van het jaar actueel blijft. De opstellers van de overeenkomst vinden het horecaconvenant, dat telkens een looptijd heeft van drie jaar, te statisch om op snelle ontwikkelingen en handhavingskwesties in de horeca(omgeving) in te springen.

De kwaliteitsmeter beoogt met een doorlooptijd van 7-8 maanden dynamischer en interactief te zijn. In het plan werken gemeente, politie en de ondernemers nauw met elkaar samen om uitgaansklimaat prettig en veilig te houden en problemen snel met elkaar te tackelen.

Een bijkomend voordeel is dat de afspraken die binnen de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan gelden voor alle horecaondernemers, ook die destijds het horecaconvenant niet hebben ondertekend. Verder is de KVU niet gericht op praten, maar op samen dóen.