Ingezonden persbericht


Persbericht, EINDHOVEN 19 mei 2008

Eerste ronde Edison Jazzism Publieksprijs

Voor de tweede keer kunnen liefhebbers van jazz, soul, blues en wereldmuziek bepalen wie de Edison Jazzism Publieksprijs krijgt. Onder auspiciën van de Edison Stichting heeft Jazzism Magazine dit jaar wederom de publieksprijs geadopteerd. Lezers van het magazine, dat op 19 juni met het North Sea Jazz festivalboek uitkomt, kunnen nationale artiesten nomineren voor een felbegeerde Edison. De publieksprijs wordt mede gepresenteerd door Radio6, de radiozender voor jazz en wereldmuziek.

De nominatie verloopt in drie stappen. Op dit moment kan het publiek een artiest inclusief een album nomineren. Dit album moet tussen 1 juni 2007 en 31 mei 2008 zijn uitgekomen. In het zomernummer van Jazzism verschijnen dan de 10 nominaties, waarop de lezers weer kunnen stemmen. In september worden dan de uiteindelijke drie nominaties bekend gemaakt. De winnaar ontvangt de Edison tijdens het Edison Jazz/World Music Awards gala op vrijdag 28 november in Eindhoven en treedt daar op met het Metropole Orkest.

Nomineren kan op de website edisonjazz.nl

Zanger Boris was de winnaar van de eerste Edison Jazzism Publieksprijs in 2007. Boris kreeg de prestigieuze Edison voor zijn album Holy Pleasure en liet daarmee Laura Fygi en Wouter Hamel achter zich.