Ingezonden persbericht


Opnieuw advies over overname luchtvaartmaatschappij in Parijs

Rotterdam, 18 mei 2008 - Vandaag reist Ernst & Young vier dagen af naar Parijs voor een overname in de luchtvaartbranche. Het gaat alleen niet om een echte opdracht, maar om een fictieve casus. In deze eerste Advisory Masterclass doen 24 WO-studenten praktijkervaring op. Naast de inhoudelijke uitdaging is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo zijn er workshops presenteren , adviseren , interviewen en effectief samenwerken en is er veel aandacht voor feedback. Hiermee speelt Ernst & Young in op de voornaamste drijfveer van de Generatie Y -student: zelfontplooiing.

De casus die de studenten in Parijs voorgeschoteld krijgen, bestaat uit drie onderdelen. Eerst moeten de studenten advies uitbrengen aan de Raad van Bestuur over de overnameprijs voor de luchtvaartmaatschappij. Daarna gaan de studenten om tafel met het Management Team van het nieuwe gecombineerde luchtvaartbedrijf voor een Enterprise Risk Assessment. Hierbij identificeren de studenten belangrijke risico s en brengen ze benodigde beheersmaatregelen in kaart. Tot slot moeten de studenten de financiële functie van het gecombineerde bedrijf tegen het licht houden. Hoe is Finance bij de beide organisaties ingericht? Wat zijn de ambities? En, hoe kunnen met een efficiënte integratie deze doelen worden bereikt? 26 mei aanstaande wordt bekend gemaakt wie de winnende studenten zijn.

Ruim 100 inzendingen
Ernst & Young organiseert dit jaar voor het eerst de Advisory Masterclass. Deze Masterclass is opgezet om studenten een eerste kennismaking te bieden met de consultancypraktijk. WO-studenten bedrijfseconomie, (technische) bedrijfskunde, technische bestuurskunde en econometrie die maximaal 1,5 jaar voor hun afstuderen zijn, konden zich voor de Masterclass inschrijven. Uit de ruim 100 inzendingen selecteerde Ernst & Young 24 studenten. In Parijs gaan de studenten in vier teams de competitie met elkaar aan.

Over Ernst & Young
Ernst & Young organiseert al negen jaar een Assurance Masterclass en een Tax Masterclass voor WO-studenten met een specifieke interesse in accountancy of fiscaal advies. Bij Ernst & Young werken wereldwijd ruim 130.000 professionals, waarvan 4.600 in Nederland, verdeeld over 23 vestigingen. Meer informatie over Ernst & Young: www.ey.nl.


- EINDE BERICHT -

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht