Gemeente Dalfsen


Gemeente wil mantelzorgers ondersteunen

De gemeente Dalfsen wil in de komende vier jaar mantelzorgers beter in beeld krijgen en hen ondersteunen. In de nota `Mantelzorgers in beeld' (2008-2011) staat beschreven hoe de gemeente dit wil gaan doen.

Het begrip mantelzorg spreekt lang niet iedereen aan. Zorgen voor je partner die langdurig ziek is geworden, dat doe je toch gewoon? Mantelzorgers weten vaak ook niet waar ze informatie of ondersteuning kunnen vinden. De gemeente wil in de komende jaren meer bekendheid geven aan mantelzorg en ervoor zorgen dat alle informatie op één centrale plek te vinden is (Wmo-loket). Daarnaast wil de gemeente er samen met de diverse organisaties voor zorgen dat er een goed ondersteuningsaanbod is, dat aansluit op de behoeften van mantelzorgers.

De nota `Mantelzorgers in beeld' ligt ter inzage van 14 mei 2008 t/m 25 juni 2008 in het gemeentehuis en bij de servicepunten in Lemelerveld en Nieuwleusen. Ook kunt u de nota hieronder downloaden. Wilt u op de nota reageren? Dat kan! Stuur uw reactie naar het college van burgemeesters en wethouders, postbus 35, 7720 AA Dalfsen, of via email, wmo-loket@dalfsen.nl

Op maandag 2 juni is er in het gemeentehuis tussen 18.00 en 20.00 uur de mogelijkheid om vragen te stellen over de nota en/of uw reactie te geven. Meldt u zich hiervoor aan bij mw. R. Haverink op het telefoonnummer (0529) 43 89 44 of per email: r.haverink@dalfsen.nl.

Conceptnota 'Mantelzorgers in beeld' 2008- 2011 Bestandsgrootte: 106 K Zie het origineel