Ingezonden persbericht


Tandberg Data lid van 'The Green Grid'

Expert van schaalbare back-upoplossingen gaat efficiënter en groener werken en de kennis hierover delen met zijn klanten

Amsterdam, 19 mei 2008 ? Tandberg Data, leverancier van back-up- en archiveringsoplossingen, voegt zich bij het Green Grid-consortium. Als lid van dit consortium promoot Tandberg Data de reductie van energiegebruik door de inzet van efficiëntere, toekomstvaste en schaalbare technologieën.

The Green Grid is een wereldwijd consortium dat zich richt op het verminderen van energiegebruik in datacenters en van automatiseringssystemen binnen bedrijven. Het consortium wil zoveel mogelijk bedrijven in de ICT-sector adviseren over best practices, meetmethoden, standaarden en technologie voor het verbeteren van het energiegebruik. The Green Grid doet dit door samen te werken met overheidsinstanties en belangrijke spelers in de sector. Met het lidmaatschap van The Green Grid zet Tandberg Data in op het beperken van de eigen energieconsumptie door de kosten van de IT-infrastructuur te beperken.

Tandberg Data implementeert wereldwijd oplossingen voor gegevensbescherming in het midden- en kleinbedrijf. Hierdoor heeft het bedrijf een uitstekend zicht op de behoeften van klanten aan energie-efficiëntere modellen. Tandberg Data begrijpt de huidige en toekomstige problemen waar het mkb tegenaan loopt, kansen op verbeteringen en zorgen en behoeften.

De Tape is uitgegroeid tot een back-up- en archiveringsmedium met hoge capaciteit en lage kosten. Andere voordelen zijn draagbaarheid, betrouwbaarheid en hergebruik. Een datacenter kan een magneetband beschrijven, opnieuw gebruiken en jarenlang veilig bewaren. Het is een betrouwbaar medium dat makkelijk te vervoeren is en bedrijven beschermt tegen dataverlies. De geautomatiseerde tapeoplossingen van Tandberg Data bieden schaalbaarheid via functies als Capacity-on-Demand. Hiermee kunnen bedrijven hun systemen upgraden, in plaats van vervangen. Het beschermt investeringen en beperkt de afvalproductie.

"Normaal zit 50 procent van de kosten van een tape-drive in de energiekosten", zegt Bharat Kumer, vicepresident Marketing & Development van Tandberg Data. "De tapeoplossingen van Tandberg Data zijn een belangrijke schakel in de groenere back-upstrategie van onze klanten. Ze bieden lage energiekosten, gecombineerd met herbruikbaarheid en schaalbaarheid."

Tandberg Data kan een assessment uitvoeren voor zijn klanten op meerdere onderdelen: het doorlichten van het datacenter met als doel het reduceren van de energieconsumptie en een formele analyse van het hergebruik van IT-apparatuur.

Een belangrijke eerste stap bij de formele analyse van het datacenter is te bepalen hoeveel de dataopslag van een bedrijf aan energie gebruikt en wat daarvan de kosten zijn. Wanneer het stroomverbruik is vastgesteld, is de volgende stap het berekenen van de kosten. Als energieconsumptie en -kosten zijn bepaald, kan Tandberg Data aanbevelingen doen over het verminderen van het energiegebruik zonder de bedrijfsvoering te verstoren.

Tandberg Data gaat met andere leden van The Green Grid samenwerken aan de ontwikkeling van energie-efficiënte technologieën, het promoten van standaarden en het bieden van best practices aan eindgebruikers.

####

Over Tandberg Data
Tandberg Data is een vooraanstaande leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert hardware voor back-up en restore voor omgevingen met netwerkstorage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb's. Tandberg Data is in 1933 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners en distributeurs.