Ingezonden persbericht


Tripp Lite benoemt Darwin Haines
als nieuwe Vice President International Business Development

Een strategische nominatie die het hoofdbestuur van Tripp Lite verstevigt

Londen, 19 Mei 2008 - Tripp Lite, de toonaangevende producent van energiebeveiliging en verbindingsapparatuur, kondigt met plezier de benoeming aan van Darwin Haines als nieuwe Vice President International Business Development.

Mr. Haines vervoegt Tripp Lite s internationale afdeling, gebaseerd in het hoofdkantoor van het bedrijf in Chicago. In nauwe samenwerking met zijn team zal Mr. Haines een belangrijke rol spelen in het opstellen en het implementeren van Tripp Lite s strategische objectieven in de opkomende toonaangevende markten.

Om Tripp Lite s internationale positie te verstevigen, zal Mr. Haines de strategische bedrijfsplannen opstellen en bepalen, internationale marketingcampagnes voeren en nieuwe productlanceringen beheren. Daarnaast zal hij het bestaande netwerk van leveranciers, distributeurs en wereldwijde partners ontwikkelen.

Voor het bekleden van deze nieuwe positie kan Darwin Haines putten uit jarenlange ervaring. Na 20 jaar verschillende functies uitgeoefend te hebben in verkoop en marketing, beschikt Mr. Haines over een aanzienlijke expertise om het leiderschap van de international business development en de strategishe plannen van het bedrijf op zich te nemen. Voor Tripp Lite heeft Darwin Haines gewerkt voor Motorola als Director Global Distributor Team in de mobiele telefoon afdeling en heeft hij bijgedragen aan de stijgende verkoop en marktaandeel van het bedrijf. Na een diploma ingenieur en economie behaald te hebben aan West Point, heeft Mr. Haines ook een MBA van de universiteit van Chicago op zak.

Darwin Haines is een enorme aanwinst voor het hoofdbestuur van Tripp Lite. Afgaande op de resultaten heeft hij uitstekend werk geleverd op het vlak van international business development. We zijn ervan overtuigd dat hij de marktpositie van Tripp Lite nog zal verstevigen, zeker nu we ons gaan concentreren op de groei en de uitbreiding van het bedrijf , zegt Bill DeCicco, Executive Vice President of International Business, Tripp Lite.

Mr. Haines vertelt: Ik ben vereerd om deel te mogen uitmaken van een dynamisch bedrijf als Tripp Lite. Het optimaliseren van het business portfolio en het ontwikkelen van de internationale verkoop zullen mijn prioriteiten zijn. Ik kijk ernaar uit om te bouwen aan nieuwe groeimogelijkheden en producttechnologie voor onze markt.

Over Tripp Lite

Productbetrouwbaarheid en uitzonderlijke serviceverlening zijn al 85 jaar het handelsmerk van Tripp Lite. Als toonaangevende producent van energiebeveiliging en verbindingsapparatuur bracht Tripp Lite als eerste het innovatieve UPS-systeem speciaal voor pc s en s werelds meest betrouwbare overspanningsbeveiliger de Isobar® waarvan er ruim 16 miljoen in gebruik zijn. Het bedrijf heeft met meer dan 1.000 kant-en-klare producten het grootste assortiment aan onder meer UPS-systemen, overspanningsbeveiliging, omvormers, KVM-switches, kabels en connectiviteitproducten, power strips en PDU s, laptopaccessoires, racks en accessoires voor netwerkmanagement. Tripp Lite heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Chicago en een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren. De visie van Tripp Lite rust op: betrouwbaarheid, uitzonderlijke dienstverlening en producten van hoogstaande kwaliteit.

Meer informatie over Tripp Lite, de verkoopkantoren en verkooppartners is te vinden op www.tripplite.com.

Perscontact

Mieke Vandevyvere

Open2Europe

Tel: +33 1 55 02 14 66

m.vandevyvere@open2europe.com

Neth