Politie Amsterdam-AmstellandFietsendieven aangehouden / Amsterdam (19/05/08)

Omdat hij opvallend veel belangstelling toonde voor gestalde fietsen op de Spuistraat trok een 44-jarige man in de nacht van zondag op maandag de aandacht van twee surveillerende agenten.

De politieambtenaren zagen vervolgens dat de man een afgesloten fiets wegnam en die achter een container verstopte. Daarop werd hij aangehouden. De eigenaresse zat in een nabij gelegen horecagelegenheid en kon aannemelijk maken dat het haar eigendom was en deed aangifte.

Een 37-jarige man uit Den Haag werd ook op heterdaad betrapt bij zijn pogingen een fiets te stelen. Agenten zagen hem met een hard voorwerp op het slot van een gestalde fiets in de Mandenmakerssteeg slaan. Na zijn aanhouding bekende hij het feit.

Aanhouding auto-inbreker / Bos en Lommerweg (19/05/08)

Een 21-jarige man uit Amsterdam is maandagmorgen rond vijf uur aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. De man viel op toen hij hard wegliep van een geparkeerd voertuig bij het zien van de politie.

Toen de agenten de man probeerden te achterhalen raakte hij even uit het zicht ter hoogte van de Leeuw van Vlaanderenstraat. Kort daarna konden ze hem toch aanhouden toen hij met een fiets probeerde te ontkomen. Van de auto bleek een raam te zijn vernield. De man is ingesloten voor verder onderzoek.