Ingezonden persbericht


EA BRENGT FAVORIETE GEZINSBORDSPELLEN UIT VOOR DE Wii EN PLAYSTATION 2 MET HASBRO FAMILY GAME NIGHT

Speel de interactieve videogames Slagschip, Yahtzee, Boggle,Vier op een rij en Sorry! in de gezelligheid van je huiskamer

Schiphol-Rijk, 19 mei 2008 Gezellig spelletjes spelen met familie en vrienden onder leiding van de gastheer, Mr. Potato Head. Het Casual Entertainment Label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) brengt eind 2008 de videogame HASBRO FAMILY GAME NIGHT uit voor de Wii" en het PlayStation®2 computer entertainment systeem. Met de zes spelletjes BATTLESHIP (slagschip), YAHTZEE, BOGGLE, CONNECT FOUR (vier op een rij), SORRY! en het gloednieuwe SORRY! Sliders wordt HASBRO FAMILY GAME NIGHT beslist een favoriet van het hele gezin.

Met de digitale bordspellen van HASBRO FAMILY GAME NIGHT kan iedereen genieten van bekende klassieke Hasbro-spellen of een leuk uitstapje maken naar nieuwe versies zoals: CONNECT FOUR Power Chips, BOGGLE Portal Cubes, Reverse YAHTZEE en BATTLESHIP Barrage. Ervaar de nieuwe dimensies en uitdagingen in deze legendarische favorieten! Speel YAHTZEE, BOGGLE, SORRY! en SORRY! Sliders met zijn vieren of CONNECT FOUR (vier op een rij) en BATTLESHIP (slagschip) met zijn tweeën.

In HASBRO FAMILY GAME NIGHT kunnen de spelers hun eigen digitale ruimte inrichten. Ze kunnen bijvoorbeeld een achtergrond kiezen, of gewonnen bekers, meubels en versieringen plaatsen, alles in het thema van hun favoriete spelletjes. En ze bepalen niet alleen wáár ze spelen, maar ook hóe ze spelen. HASBRO FAMILY GAME NIGHT beschikt over een speciaal speltype waarin de spelers zelf een gamefeestje kunnen samenstellen door de gewenste spelletjes, het aantal spelers te selecteren en een tijdslimiet in te stellen. Dit speltype bevat minigame-uitdagingen zoals Match the Pattern, Shake for Words en Bomb Run.

"We bieden het gezin een nieuwe manier van gezellig samen spelen", zegt Chip Lange, vice-president en algemeen manager van het Casual Entertainment Label van EA. "Met HASBRO FAMILY GAME NIGHT beschikken ouders en hun kinderen over alle ingrediënten voor een digitale feestervaring vol klassieke en bekende spellen. Dankzij de originele en nieuwe versies, een gebruiksvriendelijk speltype voor feestjes en de aanpasbare speelruimte, is er meer dan voldoende afwisseling. De ruime keuze staat garant voor uren speelplezier."

'HASBRO FAMILY GAME NIGHT is bedoeld om familie en vrienden van alle leeftijden bijeen te brengen in de digitale woonkamer voor een avondje ouderwets spelplezier", aldus Mark Blecher, algemeen manager Digitale Media en Games bij Hasbro. "Hasbro levert al tientallen jaren de beste spellen voor het hele gezin. Met deze uitgave worden een paar van de meest succesvolle titels voorzien van een gloednieuw digitaal jasje."

Bezoek voor screenshots en persmateriaal van HASBRO FAMILY GAME NIGHT de website http://info.ea.com.

# # #

Info over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS", EA", EA SPORTS Freestyle" en POGO". In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite is te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

Over Hasbro

Hasbro (NYSE:HAS) is wereldwijd marktleider in entertainmentproducten en -diensten voor vrijetijdsbesteding van kinderen en de hele familie, en houdt zich onder andere bezig met het ontwerp, de productie en marketing van spellen en speelgoed, variërend van traditioneel tot high-tech. De Hasbro-merken en -producten PLAYSKOOL, TONKA, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, TIGER, CRANIUM en WIZARDS OF THE COAST staan wereldwijd bekend als speelervaringen van de hoogste kwaliteit.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. "PlayStation" is een geregistreerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Wii is een handelsmerk van Nintendo. HASBRO, MR. POTATO HEAD, FAMILY GAME NIGHT, CONNECT FOUR, BATTLESHIP, YAHTZEE, BOGGLE en SORRY! zijn handelsmerken van Hasbro en worden met toestemming gebruikt. © 2008 Hasbro. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Eline Mellink & Lodewijk Rondeboom

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl