Ingezonden persbericht


Persbericht

Doetinchem, 19 mei 2008

Boerderij presenteert kalender met stoere boerenmeiden

De stoereboerenkalender van weekblad Boerderij krijgt een zusje: de stoereboerenmeidenkalender . Kennismaken met de kandidaten kan nu, stemmen vanaf 1 juni.

De kandidaten zijn boerendochters, maar ook meiden die via opleiding of hun partner een link met de landbouw hebben. Tijdens een castingdag selecteerde een jury 18 modellen die kans maken op een plek op de kalender. Zij stellen zich via flitsende introductiefilmpjes en fotoreportages voor aan de bezoekers van de website Boerderij.nl.

De klant is koning, dus mag die meebepalen welke modellen leuk genoeg zijn om een maand tegenaan te kijken. In mei kunnen ze kennis maken met de modellen en tussen 1 en 14 juni kunnen bezoekers hun stem uitbrengen.

Liefst met een koe op de foto

De twaalf modellen die de eindronde halen zullen op nieuwe, vooruitstrevende landbouwbedrijven gefotografeerd worden. Dit compleet met visagie en styling. De kalender zal daarmee een professionele, modefotografie-achtige uitstraling hebben.

De kandidaten komen uit het hele land, van vlak aan de Waddenzee tot onder Valkenburg. De meesten doen mee omdat ze willen laten zien dat boerenmeiden niet lomp, maar juist vrouwelijk en mooi zijn. Op de vraag hoe ze op de foto willen, komt opvallend vaak het antwoord dat ze dat met koeien, of in ieder geval met dieren willen. Sommige modellen maakt het daarbij niet uit welke kleding ze aan hebben. Ook stoer en toch sexy zijn veel gehoorde kreten.