Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Een nieuw platform voor het MKB -- online kredietinformatie.

Rotterdam, 19 mei 2008 - Dun & Bradstreet Nederland brengt als eerste betaalbare en overzichtelijke online kredietinformatie rapporten op de markt met CreditChecker.nl. CreditChecker.nl is de plek voor accurate en actuele online kredietinformatie. Elke ondernemer kan online een bedrijf opzoeken, informatie opvragen en een eenmalige betaling doen voor een rapport.

Het speelt hierbij in op een marktbehoefte voor het laagdrempelige en zonder verplichtingen bieden van kredietinformatie voor het MKB segment. Dit segment maakt nu bijna geen gebruik van kredietinformatie rapporten, maar raadpleegt het handelsregister. Voor een goede inschatting van kredietwaardigheid is er meer nodig dan alleen balansinformatie en adresgegevens en daar houdt CreditChecker rekening mee. Basisgegevens worden gecombineerd met een bewezen score systeem waarin 30 risico-indicatoren de kredietinformatie bepalen. Deze rapportages geven het actuele risico van de debiteuren van vandaag weer en niet van vorig jaar.

Een ander voordeel van CreditChecker.nl is dat ondernemers direct online kredietinformatie kunnen opvragen zonder dat ze daar een contract voor af sluiten. Het is voordelig, snel en accuraat. CreditChecker maakt gebruik van de gerenommeerde Dun & Bradstreet databank van financieel-gerelateerde bedrijfsinformatie.

Menno Bokhout, Business Development Leader, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van CreditChecker, noemde deze ontwikkelingen bepalend voor de toekomst van de kleinere ondernemers; 'Uit een onderzoek van D&B bleek dat veel ondernemers behoefte hebben aan financiële informatie over hun zakelijke relaties. Ook bleek dat 80% van de faillissementen voort komen uit de bestaande klantenportefeuille van een ondernemer. Dit was voor ons de doorslag om CreditChecker op de markt te brengen.'

CreditChecker.nl stelt ondernemers nu in staat om zorgeloos zaken te doen, ongeacht de grootte van het bedrijf of financiële achtergrond. Heldere up-to-date rapportages geven ondernemers meteen een risico-indicatie van een bedrijf en inzicht in hun betalingsgedrag.

Noot voor de redactie,