Politie Hollands Midden Politie neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd zondag 18 mei rond 20.35 uur op het Floraplein een 47 jarige man uit Hillegom aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Achteraf bleek er geen schade te zijn. Verder sloeg hij daar een vrouw. Agenten stelden drankgebruik vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 690 ug/l.

Maandag 19 mei werd een 21 jarige beginnend bestuurder uit Hillegom op de Leidsestraat aangehouden. Ook hij bleek te hebben gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 480 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 17 mei rond 01.30 uur op de Molenwerf een 28 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 850 ug/l.

Die zaterdagavond was het weer raak op de Molenwerf. Dit keer vloog een 20 jarige man uit Rijnsburg met zijn auto uit de bocht. Hij ramde een lichtmast en paaltje en brak zijn vooras. Agenten stelden drankgebruik vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 895 ug/l.

In Roelofarendsveen controleerden agenten zondag 18 mei rond 03.10 uur nabij het Sportpad een 44 jarige automobilist uit Den Haag. Al snel werd drankgebruik vastgesteld en werd hij aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 920 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd vrijdag 16 mei rond 17.50 uur aan de Zuidplaslaan een 59 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 715 ug/l. Het was de tweede keer voor de man. In 2006 werd hij betrapt met 690 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering

Naast deze invorderingen, kregen nog eens twaalf bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder).

Het ging hier om de plaatsen: Noordwijkerhout, Leiden (2x), Alphen aan den Rijn (2x), Zevenhuizen (2x), Nieuwerkerk aan den IJssel (3x), Moordrecht en Gouda. .

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiden Gestolen fiets gekoppeld aan aangifte

De politie van Leiden controleerde op maandag 19 mei, rond 08.00 uur, een 16 jarige Leidenaar die op een fiets over de Marnixstraat reed. De agenten controleerden de grijze Gazelle fiets waaruit duidelijk werd dat deze als gestolen gesignaleerd. De aangifte was in 2003 opgenomen in Den Haag. De politie hield de jongen aan op verdenking van diefstal c.q. heling. De verdachte heeft afstand moeten doen van zijn fiets.

Gestolen fiets niet kunnen koppelen aan aangifte

Op maandag 19 mei controleerde de politie op de Parmentierweg een 27 jarige Leidenaar die op een donkerblauwe Gazelle fiets reed. De fiets bleek de man zonder toestemming weggenomen te hebben van de openbare weg, mogelijk in de buurt van de Vaartkade. De politie heeft geen aangifte kunnen koppelen aan de diefstal en vraagt gedupeerden daarom altijd aangifte te doen van fietsendiefstal.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit auto, drie aanhoudingen

De politie kreeg op maandag 19 mei, rond 11.40 uur, de melding van een getuige dat er in een auto geparkeerd op de Stevinstraat zojuist ingebroken was en dat er een tas was weggenomen. Een onbekende man zou op aanwijzen van deze getuige achter de jongens aangereden zijn. De politie is erop af gegaan en hield ondertussen telefonisch contact met de man die de jongens in de auto volgden. De politie kon twee verdachten op de Kleiwerf en de derde verdachte op de Emmalaan aanhouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht waar zij tijdens het onderzoek ingesloten zijn. De eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van vernieling van, en diefstal uit haar auto.

Geen gelegenheid, geen dief

De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatiesystemen, laptops en autoradio's dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.

Gouda Verkeersongeval

De politie heeft op maandag 19 mei, rond 08.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Joubertstraat en de Voorwillenseweg. Twee fietsers waren op deze kruising tegen elkaar gebotst. Een 14 jarige jongen uit Gouda wilde rechtdoor de kruising over en haalde de fietser, een 54 jarige Gouwenaar in. De 54 jarige man wilde echter linksaf slaan en op het moment dat hij afslaat fietst de 14 jarige naast hem. De 54 jarige man kwam door de aanrijding ten val. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.