Ingezonden persbericht60 jaar kamperen in Drenthe

Het 60-jarig bestaan van de camping het Horstmannsbos in Gasselte is niet alleen aanleiding voor een kleurrijk feest op het Horstmannsbos deze zomer, het geeft ook aan dat de vraag naar echt kamperen nog steeds aanwezig is. Door de lange historie beschikt de Paasheuvelgroep, waar het Horstmannsbos onderdeel van is, over kampeerterreinen die met recht uniek mogen worden genoemd.

In 1948 kocht de Paasheuvelgroep (toen Zon en Vrijheid geheten) een terrein van ongeveer 7 ha. wat bestond uit bos, hei en enige duintjes, aan de rand van het Drouwenerzand. Het terrein werd uitgerust met een pompinstallatie, 4 veldwc's en een wasplaats. Op 17 juli 1948 vond de opening plaats door de burgemeester van Gasselte.

Nu 60 jaar later en vele investeringen verder heeft de toenemende vraag naar natuur en rust geleid tot deelname aan groene en milieubewuste organisaties als Eceat en Green Key.

Rust en avontuur gaan bij het Horstmannsbos uitstekend samen. Zo is de diepe stilte op de 's nachts voor de één ontspannend en rustgevend en voor de ander avontuurlijk en opwindend. Ook de bijzondere natuur in de omgeving biedt volop mogelijkheden voor beide. Net als de kampvuren die op speciale, veilige vuurplaatsen ontstoken kunnen worden. Er zijn geen hekken en afrasteringen, maar weggetjes en paden die doorlopen in het schitterende Drouwenerzand. Geen 'apparatenhal', maar klimbomen, bijzondere speeltoestellen, een spartelplas, recreatieveldjes en andere voorzieningen die kinderen uitnodigen om buiten te spelen en te bewegen. Want bij kamperen gaat het volgens het Horstmannsbos in de eerste plaats om 'buiten' zijn en genieten van de prachtige, gezonde omgeving.

Wie jarig is trakteert!
Alle kampeerders ontvangen bij aankomst een kleine attentie en een kampeercheque die recht geeft een hele week kamperen voor maar E 60.


Noot voor de redactie,