Verdonk doet aangifte tegen links-radicale website

HILVERSUM - Rita Verdonk, de politiek leider van Trots Op Nederland doet morgen aangifte tegen de site deportatiemachine.savara.org. Dat maakte haar woordvoerder bekend tegenover het televisieprogramma EénVandaag. De site publiceert namen, telefoonnummers en privégegevens van politici en ambtenaren die meewerken aan de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers. Van sommige medewerkers is een foto geplaatst met daarbij informatie over hun partner, kinderen en vrije tijdsbesteding. Bij de gegevens wordt opgeroepen de genoemde personen op te zoeken. De anonieme makers zeggen dat de website is bedoeld om de 'deportatiemachine' te slopen.

Rita Verdonk, die al enkele jaren beveiligd wordt, staat met huisadres en privé telefoonnummer genoemd op de site. De lijsttrekker wil dat haar gegevens per direct van internet worden verwijderd. Ook de op de site genoemde kamerleden Henk Kamp (VVD) en Wim van de Camp (CDA) vinden dat de website uit de lucht moet.

Het Ministerie van Justitie heeft laten weten te gaan kijken of ze iets moet ondernemen tegen de Nederlandstalige website, die vanuit Brazilië wordt gehost. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft EénVandaag laten weten inmiddels een onderzoek te zijn gestart naar de strafbaarheid van de publicatie.

Uitzending EénVandaag maandag 19 mei om 18.16 uur op Nederland
1.

Voor meer informatie (