Beta-versie Adobe Flash Player 10 nu beschikbaar op Adobe Labs


Bèta-versie Adobe Flash Player 10 nu beschikbaar op Adobe Labs Nieuwe creatieve features bieden rijke internetervaringen

Amsterdam, 19 mei 2008 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigt de beschikbaarheid aan van de Bèta-versie van Adobe® Flash® Player 10 op Adobe Labs. De software biedt nieuwe, expressieve features voor interactieve designers en ontwikkelaars om rijkere en intensere webervaringen te bouwen. Adobe Flash Player 10 Bèta, codenaam Astro, breidt de mogelijkheden van de meest gebruikte applicatie-runtime ter wereld uit met nieuwe ondersteuning van aanpasbare filters en effecten, native 3D-tranformatie en -animatie, uitgebreide rijke tekst lay-out en GPU-hardwareacceleratie. Hierdoor wordt een nieuwe visuele beeldervaring op verschillende besturingssystemen en binnen verschillende browsers mogelijk.

Voor het eerst maakt Adobe het mogelijk om persoonlijke filters en effecten te creëren die gecombineerd kunnen worden met native effecten in Adobe Flash Player. Deze filters en effecten worden gecreëerd met de Adobe Pixel Bender®-toolkit, die ook gratis beschikbaar is via Adobe Labs. Adobe Pixel Bender is dezelfde technologie achter vele filters en special effects in Adobe After Effects® CS3, de standaard voor het creëren van motion graphics en visuele effecten voor film en broadcasting.

De flexibele nieuwe tekst engine in Adobe Flash Player 10 Bèta biedt interactieve designers en ontwikkelaars creatieve controle over fontkenmerken zoals anti-alias, rotatie en stijl als ook voor de ondersteuning van koppeltekens. Meer tekst lay-out opties maken de creatie van RIA's in meerdere talen mogelijk. Hierdoor kunnen meer interactieve eBooks en online publicaties die gebruik maken van Adobe Flash Player-technologie aangeboden worden. Nieuwe, dynamische mogelijkheden voor het streamen van video tussen Adobe Flash Player 10 Bèta en de toekomstige releases van Adobe Flash Media Server passen de videokwaliteit automatisch aan wanneer de beschikbaarheid van bandbreedte fluctueert. Op deze manier wordt een constante videoplayback mogelijk zonder dat er pauzes nodig zijn voor buffering, wat leidt tot een verbetering van de gebruikerservaringen. Adobe Flash Player 10 Bèta introduceert ook de ondersteuning van oorspronkelijke 3D-effecten om 2D-objecten eenvoudig te positioneren, roteren en animeren terwijl de interactiviteit behouden blijft.

Adobe Flash Player-content bereikt meer dan 98 procent van de dektops met internettoegang. De vorige update van Adobe Flash Player 9, die H.264 HD-content ondersteunt, heeft alle records gebroken door het bereiken van een marktpenetratie van 62 procent in minder dan drie maanden. Meer dan 75 procent van de broadcasters die video streamen via het web, gebruikt de Flash-technologie.

Innovatieve mogelijkheden die in de Bètaversie van Adobe Flash Player 10 geïntroduceerd worden, zullen opgenomen worden in de volgende release van Adobe AIR® en dragen bij aan de toekomstige werkzaamheden van het Open Screen Project. Dit project is gericht op het leveren van een consistente runtime-omgeving op computers, mobiele apparaten en consumentenelektronica. Meer informatie over het Open Screen Project is beschikbaar via: www.openscreenproject.org .

Prijzen en beschikbaarheid
De pre-release versie van Adobe Flash Player 10 Bèta is direct beschikbaar als gratis download op Adobe Labs via www.adobe.com/go/astro . Kijk voor meer informatie over Adobe Flash Player 10 Bèta en demonstraties van nieuwe effecten en mogelijkheden op www.adobe.com/go/flashplayer10_demos . Adobe Flash Player 10 Bèta wordt aangeboden voor de besturingssystemen Windows Vista®, Windows® XP, Windows Server® 2003, Windows 2000, Mac OS X en Linux®. Adobe Pixel Bender Exchange om persoonlijke effecten te creëren voor Adobe Flash Player 10 Bèta is nu beschikbaar voor de community via www.adobe.com/go/pixelbender .

Meer informatie is te vinden in het volledige, Engelstalige persbericht: http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200805/051508AdobeFlashPlayer10.html