Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 108

datum: 16 mei 2008

Leerlingen ontwerpen fietsroute door duurzaam Amersfoort

Jurering duurzame fietsroute

Leerlingen van Scholengemeenschap Guido de Brès zijn gevraagd om een informatieve fietsroute uit te zetten langs duurzame plekken in en om Amersfoort. De gemeente Amersfoort wil inwoners en bezoekers van de stad graag laten zien dat Amersfoort op de goede duurzame weg zit. Op maandag 19 mei vanaf 11.00 uur wordt de beste route gekozen in het Stadhuis.

Op 1 februari jl. ontvingen leerlingen van scholengemeenschap Guido de Brès een inleiding over duurzaam Amersfoort op het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie op Landgoed Schothorst. Daarna zijn zij in groepjes van 5 leerlingen aan de slag gegaan om een duurzame fietsroute te ontwerpen. Op 25 april jl. zijn in een eerste juryronde de drie beste routes uitgekozen.

De opdracht was: "Ontwerp een fietsroute in en om de stad die minimaal 10 en maximaal 20 kilometer lang is. Voer de route langs verschillende duurzame plekken en vertel daarbij waarom deze plek bijzonder is. Maak de fietsroute geschikt voor de doelgroep kinderen, jongeren of volwassenen."

Op maandag 19 mei worden de drie beste routes aan een vakjury gepresenteerd. De winnende fietsroute is in juni verkrijgbaar via de Informatiewinkel, het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie en internet www.amersfoort.nl/samenduurzaam.

Jury
De jury bestaat uit:
De gemeente Amersfoort
Gerda Eerdmans (Wethouder milieu en juryvoorzitter) Petra Jansen (projectleider team Samen duurzaam)
Scholengemeenschap Guido de Brès
Dick van Veelen (clustercoördinator Mens & Maatschappij) Klaas Hooiveld (docent aardrijkskunde)

Samen duurzaam

De gemeente werkt aan een duurzaam Amersfoort. Dit kunnen we niet alleen. Dat doen we samen met de bewoners en gebruikers van de stad. Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/samenduurzaam.Gemeente Amersfoort