Games voor Game Development Rally zijn klaar


aanmelding kinderjury geopend

UTRECHT, 20080519 -- In samenwerking met Stichting CliniClowns Nederland heeft de Stichting NLGD ook dit jaar een Game Development Rally georganiseerd voor alle jonge game developers in Nederland. Het doel is voor Neuzenroode.nl, de interactieve online belevingswereld van Stichting CliniClowns Nederland, een nieuwe game te maken.

"Ontwikkel een game die fascinerend is voor kinderen van 8 tot 12 jaar met een langdurige of chronische ziekte en/of handicap." Met deze opdracht in het achterhoofd begonnen de teams ruim twee maanden geleden aan de Rally. Vandaag hebben ze allemaal hun games ingeleverd en zal de jurering beginnen. Eerst zal een vakjury, bestaande uit vier professionals binnen verschillende disciplines van de game-industrie en een vertegenwoordiger van CliniClowns, uit alle inzendingen een top 3 samenstellen. Deze drie games zullen vanaf begin juni op de gamewebsite www.uqudos.com voor iedereen te spelen zijn. Via uQudos, dat gameontwikkelaars en spelers samenbrengt op een nieuw sociaal netwerk, zal de kinderjury haar belangrijke stem uitbrengen en de uiteindelijke winnaar kiezen.

Op 18 juni wordt de jurering gesloten, maar de games zullen dan nog een maand lang via uQudos voor iedereen beschikbaar blijven. Op 19 juni wordt tijdens het gala van het Festival of Games de hoofdprijs ter waarde van 20.000 euro aan de winnaar overhandigd ten overstaan van vertegenwoordigers uit de Nederlandse en internationale game-industrie. De winnende game wordt vervolgens geïntegreerd op Neuzenroode.nl.

Inschrijven voor de kinderjury is mogelijk via de website van de NLGD; aanmelding is open voor alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Voor meer informatie over de Game Development Rally:

www.nlgd.nl/fog/content/view/101

Voor aanmelden voor de kinderjury:

www.nlgd.nl/fog/content/view/206

Over Stichting NLGD:

De Stichting NLGD is een Europees interdisciplinair platform, de Europese hub voor synergie, visie en inspiratie binnen de game-industrie. De hoofddoelstelling van de Stichting NLGD is het stimuleren en internationaal positioneren van de Nederlandse game-industrie. Om dit te bewerkstelligen, biedt de Stichting NLGD ruimte aan alle disciplines binnen de game-industrie die direct en indirect met serious en entertainment games werken. Hieronder vallen publishers en developers, maar ook onderzoeksinstellingen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Een andere doelstelling van de Stichting NLGD is dan ook het bij elkaar brengen van verschillende perspectieven op games. De Stichting NLGD trekt met haar activiteiten bezoekers uit de hele wereld.
De Stichting NLGD wil toonaangevend zijn door visie uit te dragen, synergie te creëren en te inspireren.


Over het Festival of Games:

Het Festival of Games is een van de grootste professionele game festivals in Europa. Het biedt een podium voor de snelgroeiende Europese game markt.
Het Festival of Games bestaat uit een visionair congres, workshops, een zakelijke expo met een career fair en een serious connection. Het evenement is een platform en een ontmoetingsplaats voor de Europese games community. Het festival maakt gebruik van Europa's creatieve kracht en geeft inzicht in de unieke Europese benaderingswijze. Kopstukken uit het bedrijfsleven en de industrie, alsmede academische leiders, delen en combineren hun meningen en visies.
Het festival richt zich ook op het grotere publiek met evenementen zoals een urban game in de stad Utrecht, de sterk opkomende game development hub van Europa. Samen met de deelnemers en toeschouwers zullen we de game cultuur beleven als nooit tevoren.
Over Neuzenroode.nl
Neuzenroode.nl is een besloten online belevingswereld vol humor en interactie met andere kinderen en de CliniClowns. Neuzenroode.nl is opgebouwd uit vijf werelddelen waarin van alles te beleven is. Zo is er de Stad, het Strand, Fantasia, het Oerwoud en de Thuiswereld. Kinderen kunnen er webcammen en chatten met andere kinderen en clowns, zelf radio maken, met elkaar spelletjes doen, filmpjes kijken in de bioscoop en nog heel veel meer. Alle kinderen en clowns hebben hun eigen virtuele poppetje, een Neuzer. De Neuzer heeft allerlei functionaliteiten en is het middel om je te verplaatsen van het ene werelddeel naar het andere.
De inhoud van Neuzenroode.nl wordt dagelijks ververst. Daar zorgen een redactie, clowns en 10 Neuzers (kinderen die voor Neuzenroode.nl schrijven) voor. Nieuwe inhoud is ook te vinden op de Eigen Plek van de kinderen en clowns.
Voor meer informatie zie www.cliniclowns.nl of www.neuzenroode.nl of bel naar (033) 469 90 40.


Over uQudos:

uQudos brengt gameontwikkelaars en spelers samen op een nieuw sociaal gamenetwerk. De missie van uQudos is creativiteit te stimuleren, een platform te geven en te belonen. Getalenteerde gamedevelopers, van amateur/thuisontwikkelaars tot (semi)professionele gamestudio's, kunnen hun zelf gecreëerde flashgames eenvoudig uploaden, op zoek naar erkenning en financiële compensatie, en kennis en ervaringen online delen met andere gamemakers. Gamers kunnen de user generated games spelen, een profiel aanmaken, hun favorieten opslaan en games voorzien van commentaar, een review of een rating.
De sociale netwerkelementen in combinatie met het door gebruikers gecreëerde gameaanbod en de unieke beloningsstructuur, maken uQudos voorloper in een nieuwe generatie gameplatforms.

Ingezonden persbericht