Wie worden Bedrijfsjurist en Manager Juridische Zaken van het Jaar?


Bedrijfsjuristen en managers juridische zaken kunnen worden genomineerd voor prestigieuze awards

UTRECHT, 20080519 -- De Utrechtse Juristen Groep (UJG), één van de grootste aanbieders van juridische professionals, organiseert dit jaar voor de derde keer de verkiezing van de Bedrijfsjurist en de Manager Juridische Zaken. Hiermee benadrukt de organisatie het belang van deze functies in het bedrijfsleven. Voor de awards komen toonaangevende en trendsettende bedrijfsjuristen en managers juridische zaken met specifieke kenmerken op het gebied van ondernemerschap, vakinhoudelijke kennis en innovatief denkvermogen in aanmerking. Kandidaten kunnen tot 1 oktober 2008 worden voorgedragen via www.bedrijfsjuristvanhetjaar.nl.

"Voor zowel de bedrijfsjurist als de manager juridische zaken van het jaar zijn wij op zoek naar een man of vrouw die zich uitstekend kan redden in het nog steeds verder groeiende juridische speelveld", aldus Max Hübner, directeur Legal bij UJG. "De bedrijfsjurist beschikt sowieso over de juiste juridische kennis en kunde. Daarnaast kijkt de jury ook naar de manier waarop de bedrijfsjurist in het woud van regels, slimme oplossingen aandraagt die écht van toegevoegde waarde zijn voor de onderneming. De manager juridische zaken is het juridisch boegbeeld, speelt in op toekomstige ontwikkelingen en zet professionals zowel op de werkvloer als in de bestuurskamer op de kaart."

Selectieprocedure
Kandidaten kunnen online worden aangemeld. Daarvoor maakt UJG gebruik van de beproefde ervaring van Integron. De jury bepaalt aan de hand van de aanmeldingen en gesprekken met de kandidaten wie voor een finaleplaats in aanmerking komt. De procedure en selectiecriteria zijn te vinden op www.bedrijfsjuristvanhetjaar.nl, waar ook de samenstelling van de jury onder voorzitterschap van Edgar du Perron (Hoogleraar Privaatrecht en decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid van de UvA) te vinden is.

De awards worden op 27 november 2008 uitgereikt in het wereldwijde hoofdkantoor van Heineken te Amsterdam. Naast de awards ontvangen de winnaars een aansprekend prijzenpakket en een speciaal voor dit jaar ontworpen beeldhouwwerk, vervaardigd door Ilse Moonen, jurist, directiesecretaris én beeldend kunstenaar.