Ingezonden persbericht


Zuidschermer, 17 april 2008

Energy4All Golfdag op maandag 19 mei 2008 op golfbaan Sluispolder

Het is voor een gezond kind vanzelfsprekend om lekker naar buiten te gaan, om te spelen of te sporten met vriendjes. Toch heeft niet ieder kind altijd die keuze. Kinderen met een energie stofwisselingsziekte bijvoorbeeld.

De stichting Energy4All (voor meer info www.energy4all.eu) zet zich in voor kinderen met een ernstige energiestofwisselingsziekte.

Wij hebben drie gezonde kinderen en daar zijn we heel dankbaar voor. Het kan namelijk ook zo zijn dat je kind ernstig ziek wordt. De ernst van energie- en stofwisselingsziekten bij kinderen behoeft meer bekendheid. Energy4all is vanuit deze behoefte ontstaan. Prof. dr. Jan Smeitink, o.a. verbonden aan Radbout Universiteit Nijmegen, houdt zich bezig met onderzoek, en de manier waarop hij dat doet verdient extra ondersteuning. Wij als Joost Hage Golfacademy & Events willen onze bijdrage hieraan gaan leveren. Wij streven naar meer belangstelling vanuit de farmaceutische industrie en financiële ondersteuning van onderzoek naar geneesmiddelen voor energiestofwisselingsziekten. Twee jaar geleden bedacht Jan Smeitink Pop4Kids, een concert voor zieke en gezonde kinderen, om aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten en om daarvoor geld in te zamelen. Hij deed dit met groot enthousiasme en het concert werd erg goed ontvangen. Het kreeg meteen ondersteuning van de CliniClowns. Reden waarom de Stichting Enegry4All vorig jaar in het leven is geroepen.

Wat is het doel van de Stichting? Het inzamelen van geld ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar de achtergrond van energiestofwisselingsziekten om geneeswijzen te ontwikkelen. Het organiseren van activiteiten ten behoeve van kinderen die lijden aan energiestofwisselingsziekten; Het geven van voorlichting over energiestofwisselingsziekten. Hoe wil de Stichting dit doel verwezenlijken?
Door gebruik te maken van netwerken van mensen (ambassadeurs) die bereid zijn het doel van de Stichting te ondersteunen; Door het ondersteunen van particuliere initiatieven; Door het geven van voorlichting.
Door het organiseren van activiteiten met, rondom, voor en ten behoeve van kinderen;

Met dit laatste punt gaan wij actief aan de slag. Wij organiseren geheel belangeloos de Energy4All Golfdag op maandag 19 mei 2008 vanaf 12.00 uur op golfbaan Sluispolder. We hebben 36 bekende nederlanders bereid gevonden aan deze dag mee te doen en inmiddels zijn de 24 beschikbare flights verkocht. Ook is wordt er door Joost Hage een clinic verzorgd waaraan ook nog eens 16 bekende nedelanders meedoen. Na de wedstrijd en de clinic presenteert het team van Joost Hage Golfacademy & Events een spectaculaire golftrickshow. Tijdens het diner vindt er een veiling plaats met als hoogtepunt een prachtig beeld van Nic Jonk, de bekende kunstenaar uit de Schermer.

Joost Hage Golfacademy & Events
Kerkbuurt 16
1846 LR ZUIDSCHERMER
the Netherlands
0031 (0)72 5044273
0031 (0) 6 20209009
www.joosthage.com
info@joosthage.com