Time : 14:00:00
Date : 22 April 2008
Sender Name: Kinepolis Group

'Opera in de Cinema' wegens succes verlengd met extra voorstelling 'La Bohème' In België vonden al bijna 6000 bezoekers hun weg naar de Kinepolis-cinemas om er in het kader van 'Opera in de Cinema' één van de zeven topvoorstellingen van de New Yorkse Metropolitan Opera live en in hoge definitie bij te wonen. De voorstelling van 'La Bohème' van 5 april was volledig uitverkocht en er werd zelfs een extra zaal geopend. Voor de volgende voorstelling, 'La Fille du Regiment', van 26 april zijn al ruim 1200 kaarten verkocht en wordt er opnieuw een extra zaal geopend in Kinepolis Antwerpen. Wegens het grote succes organiseert Kinepolis ook op maandag 19 mei
2008 in de Kinepoliscomplexen te Oostende, Gent, Brussel en Antwerpen om 20u een extra voorstelling van Puccini's opera 'La Bohème', in een regie van Franco Zeffirelli.

HD Opera

De New Yorkse Metropolitan Opera, één van 's werelds meest prestigieuze operahuizen, heeft al altijd een boontje gehad voor technologie. Zo heeft de 'Met' een decennialange traditie om operavoorstellingen op radio (onder meer met Klara (België)) uit te zenden.
Voor het tweede jaar op rij biedt de Met bioscoopbezoekers van over de hele wereld de kans om live en in HD-mode (high definition digital cinema) een reeks van 8 absolute topvoorstellingen vanuit de Metropolitan Opera bij te wonen. Daar komt nu dus een extra voorstelling van 'La Bohème' bij.
Met de reeks operavoorstellingen "Metropolitan Opera: Live in High Definition" wil de Met een nieuw publiek warm maken voor opera.

Kinepolis goes classic

Ook Kinepolis Group heeft ervaring met live vertoningen van operavoorstellingen. In juli 2007 vertoonde Kinepolis Madrid in samenwerking met de Spaanse telecomoperator Telef nica en de nationale opera, Teatro Real, de seizoenspremière van de klassieker 'Madame Butterfly' live en digitaal. Ook in België werd in januari 2001 'Die Zauberflöte' (niet in HDDC-mode) vertoond in samenwerking met de Vlaamse Opera.
Alle livevoorstellingen vanuit de Metropolitan Opera - met uitzondering van de nieuwjaarsvoorstelling - vonden op zaterdagavond plaats. De Kinepoliscomplexen van Oostende, Gent, Brussel en Antwerpen vertoonden reeds 7 meesterwerken live die zowel de operakenners als de nieuwsgierige cinefielen en muziekliefhebbers in grote mate bekoorden. De Kinepolisbezoekers kunnen dankzij Engelstalige ondertiteling het verhaal van begin tot einde volgen. De digitale beeld- en geluidskwaliteit in de Kinepoliscomplexen ten slotte maakt opera nu voor iedereen toegankelijk.

Meer info: http://www.kinepolis.com/opera

La Bohème

'La Bohème' is een passioneel, tijdloos liefdesverhaal over jonge artiesten dat zich afspeelt rond 1830 in Parijs. Het is één van de bekendste opera's en een onvergetelijke ervaring voor zowel echte kenners als nieuwelingen. De schrijver, Giacomo Puccini (1858-1924), ook bekend van onder andere de opera's 'Madame Butterfly' en 'Tosca', wordt wereldwijd bejubeld wegens zijn oog voor sublieme details, gevoeligheid voor hedendaagse onderwerpen, prachtige melodiën en gepaste uitdrukkingen.

Meer info: http://www.metopera.org/hdlive
Bijlage (foto) is beschikbaar op www.pressreleases.be.
------------------------------
Contact:
Kinepolis Press Office
T +32 9 241 00 17
E: pressoffice@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com/opera http://www.metopera.org/hdlive