SP Tilburg


Nieuwe SP fractie Tilburg stelt zich voor

06-05-2008 * Twee nieuwe leden gaan vanaf 19 mei de SP fractie in de gemeenteraad versterken. Door het vertrek van Paul Huijgen en Johan van den Hout naar het college komen er twee plaatsen in de fractie vrij. Oudgediende Angeline van Esch keert terug in de gemeenteraad, samen met Co Kastelijn. Veerle Slegers wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Slegers: "Het is van belang om een goed evenwicht in de fractie te houden. Vandaar dat ik heel blij ben met een nieuweling én iemand met al veel raadservaring". Volgens vertrekkend fractievoorzitter Johan van den Hout is dit nieuwe team er helemaal klaar voor: "Ik heb nog met Angeline in de raad gezeten, en Co ken ik goed vanuit het afdelingsbestuur. En met Veerle aan 't roer heb ik er alle vertrouwen in".

Angeline van Esch is al jarenlang actief in de SP en zat tussen 1994 en en 2002 in de gemeenteraad. Zij was daar onder anderen woordvoerder op het gebied van sociale zaken en armoedebestrijden, onderwerpen die ook nu tot haar portefeuille gaan behoren. In het afdelingsbestuur is Van Esch organisatiesecretaris en daarmee verantwoordelijk voor de inzet van de tientallen vrijwilligers van de SP Tilburg.

Co Kastelijn is praktisch onderwijsassistent beeldende vorming bij Fontys en al geruime tijd lid van het afdelingsbestuur. Daar neemt hij onder anderen de coördinatie van de wijkbezoeken en het bezoeken van de nieuwe leden voor zijn rekening. Ook ondersteunde hij jarenlang de raadsfractie en is dan ook bekend met zijn nieuwe functie.

De nieuwe raadsleden voor de SP zullen op 19 mei in de gemeenteraad worden geïnstalleerd.