Ingezonden persbericht


Persbericht

13 mei 2008

De OV Chip Show
Talkshow over de perfecte OV chipkaart

Op maandagavond 19 mei organiseert debatcentrum TUMULT i.s.m. het Rathenau Instituut een talkshow over de perfecte OV chipkaart. Centraal staat de vraag hoe een landelijke OV chipkaart werkelijkheid kan worden.

De kinderziektes van de OV chipkaart zijn al maandenlang voorpaginanieuws. Van chipkraak tot de opslag van persoonsgegevens: de makers lijken het niet goed te kunnen doen. Terwijl er in Tokyo al lang een werkend alomvattend systeem bestaat, is een landelijke invoering van de kaart in Nederland ver uitgesteld. Hoe kan dit? En wat wil de reiziger? Rommelen met de strippenkaart? Of via de telefoon afrekenen? En moeten we rekening houden met de mogelijke opsporingstoepassingen van de opgeslagen gegevens? Of liever een anonieme OV Chip kaart? Kortom: hoe kan de OV chipkaart beter?

Met o.a. Wouter Teepe, onderzoeker voor de Security of Systems group van de Radboud University Nijmegen; Wijnand Duyvendak, Tweede Kamerlid Groen Links; Michael van der Vlis, voorzitter Rover Reizersorganisatie; Wouter Schilpzand, Technische Universiteit Eindhoven, verrichte 4 maanden onderzoek naar het Tokio OV systeem SUICA. Moderator: Christian van 't Hof, Senior Onderzoeker RFID Rathenau Instituut.

Datum: maandag 19 mei

Tijd: 20.00-21.30 uur.

Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht

Entree debat: gratis

Meer informatie en reserveren: www.tumultdebat.nl


---


- einde persbericht -
Meer informatie: ruudgeven@tumultdebat.nl/ 030 2332430 of mariekeverhoeven@tumultdebat.nl/ 030 2332430


---- --