Ingezonden persbericht


Persbericht 16 mei 2008

Radio 2 start digitaal kanaal in Surround Sound

Radio 2 In Concert: vanaf maandag 19 mei de beste live concerten in topkwaliteit via de PC

Radio 2 start op maandag 19 mei aanstaande een nieuw digitaal themakanaal: Radio 2 in Concert. Vanaf die dag kan de luisteraar 24 uur per dag, 7 dagen per week genieten van de beste concerten uit het Radio 2-archief in Surround Sound.

Radio 2 in Concert biedt legendarische concerten van onder anderen Bruce Springsteen, Golden Earring, U2 en Katie Melua. Surround Sound geeft een ruimtelijk geluidseffect waardoor de luisteraars het concert beleven alsof ze midden in de zaal zitten. Radio 2 in Concert is op internet te beluisteren en te vinden via www.radio2.nl

Geluid van concertkwaliteit

Surround Sound klinkt beter dan stereo omdat het geluid is opgenomen op tenminste 5 verschillende audiokanalen. Stereogeluid daarentegen wordt vastgelegd op twee kanalen. Radio 2 in Concert maakt gebruik van een hoge audiostream van 384 kbps WMA voor een optimaal concertgeluid. Ook wordt er geen audio-compressie gebruikt, om zo de geluidskwaliteit hoog te houden. Voor de liefhebbers van stereo biedt Radio 2 ook een aparte stereo-stream aan.

Iedereen met een PC en internetverbinding kan naar Radio 2 in Concert luisteren. Hoewel Surround Sound goed te beluisteren is met normale pc speakers, komt de geluidskwaliteit het beste tot zijn recht wanneer men een versterker en hifi speakers aansluit op de PC.

Voor meer informatie over Radio 2:

Radio 2 Communicatie, Noëlle t: 035-677 4167 of 06 - 518 09 133; e: noelle.beyne@omroep.nl

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Gooi & Eemland onder nummer 32043579 // Registered at the Chamber of Commerce