Ingezonden persbericht

Onderzoek Euromoney Magazine: Aon 's werelds beste verzekeringsmakelaar Strategic Risk Magazine noemt Aon 'beste verzekeringsmakelaar in Europa'

Rotterdam, 19 mei 2008 - Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon Nederland is door deelnemers aan het allereerste verzekeringsonderzoek van het blad Euromoney benoemd tot 'beste verzekeringsmakelaar van Nederland'. Daarnaast is Aon Corporation volgens de deelnemers aan het onderzoek de beste verzekeringsmakelaar ter wereld. Aon werd tevens benoemd tot 'beste makelaar' in West-Europa, Azië en Latijns Amerika, waarbij het onder meer de ranglijst aanvoerde in landen als het Verenigd Koninkrijk, China en India.

Euromoney deed onderzoek onder 250 risicomanagers, financieel beheerders en leidinggevende financiële functionarissen werkzaam bij topbedrijven in 31 landen. De deelnemers werd gevraagd een ranglijst te maken van de beste verzekeraars, verzekeringsmakelaars en bedrijven die actief zijn in alternatieve risicofinanciering (waaronder captives). Ook in deze laatste categorie werd Aon als nummer één in Nederland aangemerkt. Daarnaast werd Aon wereldwijd het 'meest efficiënt' genoemd.

Strategic Risk Magazine
Naast de awards van Euromoney Magazine hebben de lezers van Strategic Risk Magazine Aon verkozen tot 'Europa's beste verzekeringsmakelaar van het jaar'. Het is het tweede jaar op rij dat Aon deze toekenning heeft gekregen.

"Aon is trots op de erkenning als beste verzekeringsmakelaar ter wereld en in Nederland," zegt Lex Geerdes, CEO van Aon Nederland. "Het goed inschatten van risico's en het plaatsen van verzekeringen is meer dan ooit van essentieel belang voor bedrijven. Het Aon-team creëert toegevoegde waarde voor haar klanten doordat onze experts en adviseurs alles in het werk stellen om bedrijven innovatieve maatwerkoplossingen te kunnen aanbieden."

Het tijdschrift Euromoney is in 1969 opgericht om over de opkomende grensoverschrijdende kapitaalmarkten te berichten. De euromarkt, waarnaar dit tijdschrift is vernoemd, groeide exponentieel toen de nationale kapitaalrestricties gedurende de jaren '70 en '80 werden versoepeld, zodat de hedendaagse wereldwijde kapitaalmarkten ontstonden. Euromoney bracht verslag uit over deze markt en haar groei en werd zodoende het belangrijkste tijdschrift voor de financiële groothandel, haar instellingen en haar gebruikers.

Strategic Risk is een magazine over risk management en corporate governance en hierin een van de leidende magazines van Europa. Het informeert over actuele risico's en dreiging en geeft praktisch inzicht in de risicomanagement branche. Het blad bevat opinie van experts, analyses en case studies.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 36.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.