Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorkom bijtelling bij leaseauto of bespaar op bezit eigen auto

Avis Club: verbeter gezinsbudget door autobezit om te zetten naar auto huren

Automobilisten worden er keer op keer weer mee geconfronteerd: autorijden is duur - en wordt steeds duurder. Wie relatief weinig autorijdt zou zich kunnen afvragen of hij wel zelf een auto zou moeten bezitten. De leaserijder zou op eenvoudige wijze die lastige kilometerregistratie, om bijtelling te voorkomen, achterwege kunnen laten. In beide situaties levert het - regelmatig - huren van een auto grote voordelen op.

Vaste en variabele autokosten vormen een stevige aanslag op het gezinsbudget. Volgens gegevens van het Nibud kan daarop worden bespaard door bijvoorbeeld langzamer te rijden en de bandenspanning regelmatig te controleren. Dat scheelt op jaarbasis E 180,- aan gebruikskosten. Op onderhoud kan men besparen door gebruikte onderdelen te laten monteren. Of men bespaart door niet een nieuwe maar een jonge gebruikte auto te kopen. Maar de vaste lasten blijven. Een andere oplossing voor besparing is om regelmatig een auto te huren in plaats van er één te bezitten, wat een aanzienlijke bedrag oplevert.

Groei van Avis Club
Thom Doorenbosch, manager marketing en sales Avis Autoverhuur: "In Nederland en Europa behoren we tot de absolute top van de verhuurbedrijven. Daar zijn we trots op, maar vinden ook dat we verder moeten kijken dan 'alleen maar' de beste van de klas te willen zijn. Autokosten vormen een steeds grotere aanslag op het gezinsbudget. Met een andere manier van denken over autobezit, kan men op het gezinsbudget veel geld besparen. Wij berekenden de kosten van de vaste lasten van een kleine middenklasse auto wanneer men die als eigen auto bezit of de bijtelling van diezelfde auto als leaseauto ten opzichte van het huren ervan. Wie 12 weekenden een auto huurt plus een auto voor de vakantieperiode, betaalt daarvoor als lid van Avis Club ongeveer E 1.596,-. De bijtelling van eenzelfde auto als leaseauto kost jaarlijks E 3.150,-. Als privé auto met een kilometrage van 16.000 km zijn de vaste lasten E 4.464,-. Dat zijn opmerkelijke verschillen! Het vergt weliswaar een omschakeling in denken, in het aloude gevoel van status door autobezit. Maar moet je daaraan vasthouden als je de mogelijke besparingen ziet? We merken echter een omslag bij de autobezitter want het aantal leden van Avis Club, waar je eenvoudig een auto kunt huren, nam in de eerste maanden van 2008 ten opzichte van dezelfde periode in 2007 met 10% toe. Een auto huren heeft als bijkomend effect dat het milieu minder belast wordt omdat wij nieuwe auto's verhuren. Al zal dat voor veel mensen misschien niet de hoofdreden van de switch naar huren zijn; dat beseffen we ook."

Over AVIS
Als lid van Avis Club kunnen particulieren snel en eenvoudig bij één van de 42 Avis-vestigingen een auto huren. Indien gewenst wordt de klant thuis opgehaald en na afloop van de huurperiode vanzelfsprekend ook weer thuis gebracht. AVIS Autoverhuur heeft als credo 'We try harder' en behoort tot de absolute wereldtop van autoverhuurbedrijven. In Nederland profileert AVIS zich als 'beste aanbieder' en maakt gebruik van een permanente Customer Opinion Survey (klanttevredenheid) om volledig op de hoogte te zijn van de servicebeleving en wensen van de klanten.

EINDE BERICHT