Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 mei 2008

Joost van Lanschot nieuwe directeur VSBfonds
Voormalig voorzitter Stibbe naar grootste particuliere vermogensfonds

De Raad van Toezicht van Stichting VSBfonds heeft mr. Joost van Lanschot (52) per 15 juli benoemd tot directeur van het fonds. Hij wordt de opvolger van mr. Maarten Reuchlin (59) - directeur sinds 2001- die eerder had aangegeven zich na 7 jaar te willen concentreren op andere maatschappelijke activiteiten. "De afgelopen jaren heeft het VSBfonds een nieuwe koers ingezet. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn opvolger hier een passend vervolg aan gaat geven", aldus Reuchlin.

Joost van Lanschot is tot op heden werkzaam als advocaat-partner bij Stibbe in Amsterdam. Van de 26 jaar die hij bij Stibbe heeft gewerkt, heeft hij tevens gedurende 6 jaar deel uitgemaakt van het bestuur, waarvan in de periode 2004-2007 als voorzitter. In die functie was hij eindverantwoordelijk voor de kantoren Amsterdam, Londen en New York. Van Lanschot over zijn nieuwe positie: "Als directeur van het VSBfonds ben je in de gelegenheid om direct te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving."

Over het VSBfonds
Het VSBfonds is het grootste particuliere vermogensfonds in Nederland en doneerde in 2007 60 miljoen aan maatschappelijke projecten op het terrein van Kunst&Cultuur, Mens&Maatschappij, Sport, Natuur&Milieu en aan studiebeurzen en Wetenschappelijk Onderzoek. Het VSBfonds is gevestigd aan de Newtonlaan 207 te Utrecht. www.vsbfonds.nlIngezonden persbericht