Fortis Bank

Published: 14:42 19.05.2008 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

NASDAQ OMX kiest Fortis -dochter EMCF voor haar clearing diensten

NASDAQ OMX benoemt EMCF tot clearer voor de pan-Europese markt

De NASDAQ OMX Group, Inc. maakt vandaag bekend dat zij de European Multilateral Clearing Facility (EMCF), een volledige dochteronderneming van Fortis, heeft aangesteld om clearingdiensten te verlenen voor de NASDAQ OMX Pan European Market.

"Onze relatie met EMCF betekent een belangrijke stap in onze plannen om optimaal gebruik te maken van de groeimogelijkheden in de post-MiFID-omgeving. Wij kunnen nu niet alleen een snellere en betere uitvoering bieden, maar ook zeer betrouwbare, naadloze post-trade diensten," aldus Chris Concannon, Executive Vice President of Transactions Services van NASDAQ OMX.

Jan Booij, Managing Director van EMCF: "Sinds de start van de European Multilateral Clearing Facility in 2007 hebben we ons toegelegd op substantiële groei van de clearingactiviteiten. De samenwerking met de NASDAQ OMX Group is een verder bewijs voor onze succesvolle strategie die is gebaseerd op betrouwbaarheid, concurrerende prijzen en kwaliteit van de dienstverlening. De dienstverlening aan de NASDAQ OMX Group geeft onze klanten die actief zijn op meerdere trading-locaties het voordeel van genetteerde afwikkeling en marges op basis van genetteerde posities."

De afwikkeling zal in de verschillende landen van de pan-Europese markt zelf plaatsvinden, dat wil zeggen dat alle transacties in het onderliggende systeem zelf worden afgewikkeld en daarom settlement fungibility hebben met de transacties in de primaire markt.

De NASDAQ OMX Pan-European Market zal de beste uitvoering in de effectenhandel met hoge volumes in een grensoverschrijdende omgeving van meerdere markten mogelijk maken. De markt, die het eerste platform wordt dat de Europese liquidity pools met de pan-Europese route verbindt, gaat naar verwachting in september 2008 van start. Bij de start zullen ongeveer 300 van de meest verhandelde Europese kwaliteitsaandelen worden verhandeld. Het NASDAQ OMX handelsplatform wordt gezien als het snelste in de sector met piek- handelssnelheden van 250 microseconden. De lancering van de NASDAQ OMX Pan-European Market is onderhevig aan de goedkeuring van de FSA.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,5 miljard (30/4/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 65.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.

EMCF, een volledige dochteronderneming van Fortis, is een onafhankelijk central counterparty clearing house en biedt centrale tegenpartijdiensten voor aandelenhandel op beurzen en multilaterale handelsplatformen. EMCF valt onder het toezicht van de AFM en DNB.

De NASDAQ OMX Group, Inc. is het grootste beursbedrijf ter wereld. Het biedt handel, beurstechnologie en dienstverlening aan beursgenoteerde bedrijven verspreid over zes continenten en met meer dan 3.900 bedrijven is het de nummer 1 in wereldwijde noteringen binnen de grote markten. NASDAQ OMX biedt multiple capital raising oplossinen aan bedrijven over de hele wereld, waaronder zijn U.S. listings market, de OMX Nordic Exchange, inclusief First North en de 144A PORTAL Market. De onderneming biedt handel in meerdere beleggingscategorieën, waaronder aandelen, derivaten, schuldbewijzen, commodities, structured products en ETF's. NASDAQ OMX technology ondersteunt activiteiten op meer dan 60 beurzen, clearing-organizaties en depotcentrales in meer dan 50 landen. OMX Nordic Exchange is geen juridische entiteit, maar omvat het gezamenlijke aanbod van de Nasdaq OMX-beurzen in Helsinki, Kopenhagen, Stockholm, IJsland, Tallinn, Riga en Vilnius. Meer informatie over NASDAQ OMX vindt u op www.nasdaqomx.com.

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussels:


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66