Quests Foglight controleert en beheert VMware

Oplossing voor applicatiebeheer helpt bedrijven bij het optimaal inzetten van hun virtuele infrastructuur

Amsterdam, 19 mei 2008 - Quest Software kondigt Foglight versie 5.2 aan. Deze nieuwe versie van Quest's geavanceerde oplossing voor applicatiebeheer ondersteunt nu ook virtuele omgevingen op basis van VMware ESX Server. Met behulp van Foglight kunnen organisaties continu bijhouden welke impact wijzigingen in de virtualisatie infrastructuur hebben op databases, toepassingen en eindgebruikers. Tegelijkertijd worden de beschikbaarheid en het gebruik van systeembronnen op zowel fysieke als virtuele servers bijgehouden.

"Onze recente overnames in de virtualisatiemanagement markt en de verbeteringen in Foglight zetten Quest steeds meer op de kaart als de marktleider van dit specifieke deel van de markt", aldus Vinny Smith, CEO van Quest. "Nu klanten hun IT-omgevingen steeds meer gaan virtualiseren, zorgt Foglight voor het beheer van de applicatie infrastructuur, die afhankelijk is en beïnvloedt wordt door virtualisatie."

Analisten verwachten dat de markt voor server- en desktopvirtualisatie de komende jaren enorm zal groeien. Volgens Gartner zal de markt voor servervirtualisatie in 2010 verdubbeld zijn1. Ondanks dat virtualisatie­technologie veel voordelen biedt, beschikt een groot aantal bedrijven niet over de juiste tools om een virtuele infrastructuur te beheren zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de prestaties.

Wanneer een bedrijf niet in staat is om bedrijfskritische applicaties in een gevirtualiseerde omgeving gemakkelijk en efficiënt te beheren, kan dit leiden tot uitval van applicaties en kostbare downtime. Daarom controleert Foglight de prestaties van services die draaien op VMware. Doordat de virtuele infrastructuur, waaronder de servers, data centers, resources en virtuele machines, in zijn geheel wordt beheerd, worden potentiële problemen voorkomen.

De voordelen van Foglight op een rij:

* Beperking van 'alarmstormen' die worden veroorzaakt door de virtuele machines en fysieke servers
* Virtuele machines kunnen worden gevolgd van de ene fysieke server naar de andere
* Inzicht in de impact die meerdere virtuele machines - met gedeelde systeembronnen - op elkaar hebben wanneer het virtualisatiebeleid verandert
* Diagnose en deskundig advies

* Controle van VMotion-events die virtuele systemen dynamisch verplaatsen
* Aanpassen van overzichten voor IT-operaties, datacenter en beheer

Prijzen en beschikbaarheid
Foglight van Quest Software is met ingang van vandaag beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.quest.nl/foglight.


1) Bron: 'Predicts 2008: The Market for Servers and Operating Systems Continue to Evolve', John Enck, Philip Dawson, George J. Weiss, Rakesh Kumar, Jeffrey Hewitt, Uko Tian, Thoman J. Bittman, Gartner, 6 december 2007.

Over Quest Software
Quest Software - in 2007 Microsoft Independent Software Vendor (ISV) van het jaar - maakt innovatieve producten die de prestaties en de productiviteit van applicaties, databases en de Windows-infrastructuur vergroten. Met diepgaande IT-expertise en een scherp oog voor de beste oplossing levert Quest een belangrijke bijdrage aan de veeleisende IT-omgeving van 50 duizend ondernemingen overal ter wereld. Quest Software ondersteunt bedrijven bij de levering en het beheer van complexe database-omgevingen met prijswinnende producten voor Oracle, SQL Server, IBM DB2, Sybase en MySQL. Quest Software heeft vestigingen over de hele wereld en is te vinden op www.quest.com.

Contactpersonen voor de pers:
Debbie van Beek, Quest Software Nederland BV, debbie.vanbeek@quest.com Tel. 020 - 51 06 700
Of
Annemieke van Baal, Monogram Communication Strategies (MCS) BV, annemiekevb@monogram.nl, Tel. 023 - 56 98 208 / 06 - 285 793 74