Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Habidrome gaat nu op zoek naar goed doel

Gouden keien mogen van gemeente Tilburg
niet in Leijpark blijven liggen

De zeven gouden keien die momenteel in het Tilburgse Leijpark liggen, mogen daar van de gemeente niet blijven liggen. Het aanbod van de eigenaar, woonkeurmerk Habidrome, om de rotsblokken met daarop de tekst ¡®Lekker verder leven? Imagine¡¯, cadeau te doen aan de Tilburgse bevolking, wordt door de gemeente niet aanvaard. Uit angst voor precedentwerking wil Tilburg de keien ook op een andere plek in de stad niet hebben. Habidrome laat ze daarom uit het park verwijderen en tijdelijk elders opslaan. Later worden de keien geveild voor een nog nader te bepalen goed doel.

Het stiekem leggen van gouden keien op ogenschijnlijk willekeurige plekken in het holst van de nacht in Tilburg, Eindhoven en Vught veroorzaakte in april een ware mediahype, vooral in Zuid-Nederland. Door de plekken waarop de eerste keien werden neergelegd (bij een katholieke kerk, een moskee, in een winkelstraat en bij een kazernepoort) zorgden voor veel gespeculeer over wie en wat er achter de actie schuilging. Door elkaar gehusselde tekstfragmenten die in de keien waren gegraveerd leidden vooral in Tilburg tot veel gepuzzel. Na vier keien lag er de raadselachtige zin: ¡®lekker verder¡¯. Na zes keien: ¡®lekker verder? imagine¡¯. Het ¡®raadsel van de gouden keien¡¯ was tot ver buiten Brabant het gesprek van de dag. Zelfs het NOS Journaal berichtte over de mysterieuze actie.

Pas op het allerlaatste moment bleek dat de gouden keien deel uitmaakten van een marketingactie in opdracht van Habidrome, een idealistisch Tilburgs bedrijf met een baanbrekende woonfilosofie voor woningen waarin je jong kunt blijven en oud kunt worden onder nagenoeg alle omstandigheden. De actie werd op 20 april onder grote publieke belangstelling afgesloten in het Willem II stadion, waar directeur Koen van Hoeckel (55) de Habidrome Filosofie voor het eerst uit de doeken deed. Tientallen mensen schreven zich spontaan voor een Habidrome-woning in. Binnenkort komen in Nederland duizenden woningen met Habidrome-certificaat op de markt.

In de nacht van 17 op 18 april werden alle gouden keien ineens opgehaald en in de daaropvolgende nacht in het Tilburgse Leijpark bij elkaar neergelegd. Op dat moment was nog steeds voor niemand duidelijk waartoe de gouden keien dienden, wie erachter zat en welke zin de woorden uiteindelijk moesten gaan vormen. Pas toen in de nacht van 18 op 19 april de zevende (laatste) gouden kei met daarop het woord ¡®Leven¡¯ stiekem tussen de andere stenen werd gehesen, was de zin compleet: ¡®Lekker verder leven? Imagine¡¯: de slogan van Habidrome.

De bevolking en burgemeester Vreeman van Tilburg, waar de meeste stenen werden gedropt, reageerden sympathiek op de actie. Zo verklaarde de burgemeester dat hij het op ludieke wijze afdekken van een bewakingscamera tijdens een van de nachtelijke operaties best voor ¨¦¨¦n keertje door de vingers wilde zien. De afgelopen tijd trokken de keien in het Leijpark drommen fotograferende mensen. De gouden keien vormen er een ontmoetingsplek en worden gebruikt als geschikte ondergrond voor het schrijven van liefdesverklaringen. Mooi in de zon liggend vormen de stenen een kunstwerk met een positieve boodschap: ¡®Lekker verder leven? Imagine¡¯. Dat de gemeente ze niet wil laten liggen vanwege mogelijke precedentwerking, vindt directeur Van Hoeckel van Habidrome ¡°jammer maar begrijpelijk¡±.

Daarom worden de keien a.s. zondagmiddag om 17.00 uur in opdracht van Habidrome in het Leijpark opgehaald. Iedereen die daarbij is krijgt van Habidrome als aandenken - en zolang de voorraad strekt ¨C een gouden keitje cadeau. Zes van de zeven keien worden binnenkort geveild voor een nog nader te bepalen goed doel. De zevende kei met daarop het woord ¡®Leven¡¯ krijgt later deze zomer een bijzondere bestemming die tot die tijd een verrassing moet blijven.

Voor nadere informatie:
Koen van Hoeckel, algemeen directeur 013 ¨C 5043226 / 06 - 53 223 189.

HABIDROME Nederland B.V.

Sweelincklaan 704 ¡ñ 5012 BK Tilburg ¡ñ The Netherlands T: +31 (0) 13 504 32 26 ¡ñ F: +31 (0) 13 455 65 49 info@habidrome.com ¡ñ www.habidrome.nl