Ingezonden persbericht


persbericht

Stichting Trots op Limburg verandert naam in Limburg Bruist

-aanleiding is mogelijke verwarring met nieuwe beweging Rita Verdonk-

De stichting Trots op Limburg verandert deze week haar naam in Limburg Bruist. Deze naamswijziging is het gevolg van de nieuwe beweging Trots op Nederland welke onlangs door politica Rita Verdonk werd gestart. Nu Rita Verdonk volop het land in gaat zullen her en der provinciale groeperingen van Trots op Nederland ontstaan. Een dergelijk initiatief zou in Limburg dan logischerwijs al snel Trots op Limburg heten. "We hadden de laatste maanden veel te veel energie nodig om uit te leggen dat we niets met Rita Verdonk van doen hebben" aldus een woordvoerder van Trots op Limburg. "Dan kun je maar beter eieren voor je geld kiezen en je naam wijzigen". Stichting Trots op Limburg, nu dus Limburg Bruist, werd in 2005 opgericht door Wiertz Personeelsdiensten. Het is een provinciebreed netwerk met als missie: het op de kaart zetten van Limburg en het aanjagen van projecten en initiatieven rond belangrijke Limburgse thema's. Boegbeeld van de stichting is vanaf nu dan de website www.limburgbruist.nl waar alle activiteiten samen komen. Met samenwerking, kennis en innovatie als speerpunt zet de stichting zich in voor de volgende doelstellingen:

-aantrekken werkgelegenheid voor de provincie
-schaalvoordelen realiseren door samenwerking
-stimuleren van een aantrekkelijk investeringsklimaat

Wiertz Personeelsdiensten is een toonaangevende Limburgse uitzendorganisatie. Dagelijks werken er zo'n 2000 uitzendkrachten bij 500 Limburgse bedrijven. Daarmee behoort Wiertz Personeelsdiensten tot een van de grotere Limburgse werkgevers. "Die positie vraagt van ons maatschappelijk engagement" aldus Harm Wiertz van de gelijknamige organisatie. "Wij nemen nadrukkelijk onze verantwoordelijkheid en een initiatief als Limburg Bruist past naadloos binnen deze opvatting. We financieren deze stichting en de bijbehorende website zonder een eurocent subsidie. We vonden Trots op Limburg destijds een mooie en passende naam. Maar nu Rita Verdonk aan de gang is met Trots op Nederland willen we geen verwarring doen ontstaan bij het publiek. We hebben niets tegen Rita Verdonk maar onze stichting heeft niets met politiek te maken. Daarom hebben we de naam veranderd in Limburg Bruist. Ook een mooie, passende naam." Overigens blijft de domeinnaam Trots op Limburg eigendom van de stichting. "Wellicht waait de beweging van Verdonk ooit nog eens over. En kunnen we dan weer onze oorspronkelijke naam gaan voeren" aldus de woordvoerder van de stichting.

www.limburgbruist.nl

Noot van de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harm Wiertz algemeen directeur Wiertz Personeelsdiensten