Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen: `Rent an Ambassador' brengt de wereld naar Nederland

19 mei 2008 | "Een naar binnen gekeerde houding levert Nederland niets op. Ik wil meer laten zien wat we doen in het buitenland en waarom dat belangrijk is voor Nederland." Dat zei minister Verhagen vanmiddag in Den Bosch bij de lancering van het programma `Rent an Ambassador'.

Verhagen wil beter zichtbaar te maken hoe de Nederlandse ambassades, consulaten en vertegenwoordigingen bijdragen aan het versterken van de positie van Nederland in het buitenland. Daartoe lanceerde de minister het programma ` Rent an Ambassador'. "Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich 24 uur per dag in alle uithoeken van de wereld in voor een welvarend en stabiel Nederland. Met Rent an Ambassador willen we laten zien hoe dat werkt" aldus Verhagen. Verhagen lanceerde het programma vanmiddag bij de Junior Kamer (vereniging voor jonge ondernemeners) in Den Bosch.

Rent an Ambassador is een programma waarbij Nederlandse ambassadeurs in contact komen met Nederlanders, om lezingen te geven, vragen te beantwoorden en informatie geven over `hun' land. Daarmee bieden ze een kijkje in de keuken van het leven als ambassadeur en laten ze zien op welke manier ze zich wereldwijd inzetten voor de Nederlandse zaak.