Cambuur

Leeuwarden, 14 mei 2008

SC Cambuur Leeuwarden vervangt kunstgras voor natuurgras
Op 19 mei om 12.00 uur start SC Cambuur met het verwijderen van haar kunstgrasmat. Het kunstgras wordt vervangen door natuurgras. Algemeen Directeur Alex Pama verwijdert samen met Johan de Boer van BV Sport en ingenieurs- en adviesbureau Grontmij symbolisch de middenstip.

Geur van gras

Het publiek mist de geur van gras en de charme van modder aan de shirts. Echt gras past beter bij de club. Uit onderzoek onder de consumenten van SC Cambuur blijkt dat natuurgras beter bij de stijl van voetballen van SC Cambuur past. Daarnaast geven de spelers en technische staf van SC Cambuur de voorkeur aan natuurgras.

Een hoogwaardig veld

De grasmat wordt op korte termijn vervangen door natuurgras. Ingenieurs- en adviesbureau Grontmij heeft opdracht gekregen de vijf jaar oude kunstgrasmat te vervangen voor een hoogwaardig natuurgrasveld. Grontmij verwijdert de kunstgras- en sporttechnische laag waarna een nieuwe laag teelaarde wordt aangebracht, die wordt ingezaaid met graszaad. Overwogen is zoden aan te brengen, maar omdat met zoden ook de bodemsamenstelling van de toplaag moet worden veranderd is op advies van Grontmij gekozen voor inzaai.
Half augustus moet het stadion weer beschikbaar zijn voor de eerste wedstrijden van SC Cambuur.

Uitnodiging

SC Cambuur nodigt u uit voor de symbolische start van de vervanging van de grasmat. U bent vanaf 11.30 uur welkom in het stadion van Cambuur.
---
Noot voor de pers

U ontvangt een persmap met achtergrondinformatie. Direct na de start is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Graag aanmelden bij Sjoerd van der Meij (s.j.vandermeij@cambuur.nl . Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Algemeen Directeur SC Cambuur Alex Pama (0610173997) of Teamleider Sport Grontmij Jochem Knol (06 53795014)

---- --