NRC Handelsblad en nrc.next starten met nrc.tv

14/05/2008 20:36

NRC Media

Vanaf 19 mei zijn er 3 rubrieken via nrc.tv te zien:

Nrc rocks - 3FM-dj Eric Corton presenteert per webcam vanaf zijn zolderkamer elke week zijn band, artiest of track van de week.

Nrc kamatube - NRC-cartoonist en tv- en theatermaker Kamagurka registreert elke week met zijn cameraman de absurditeit van het dagelijks leven.

Nrc kookt - kookschrijfster Janneke Vreugdenhil schrijft dagelijks in nrc.next en op zaterdag in NRC Handelsblad over koken. Voor nrc.tv maakt ze elke week een recept voor het weekend.

nrc.next had de afgelopen twee jaar als eerste Nederlandse krant het dagelijkse tv-programma Who's Next bij RTL. NRC Media gaat nu de eigen digitale kanalen nrc.nl en nrcnext.nl versterken en beginnen met ,,ontspanning op niveau'', zoals NRC-hoofdredacteur Birgit Donker zegt. ,,Met deze originele vorm laten we zien dat NRC Handelsblad en nrc.next voortdurend nieuwe kanalen vinden voor ons soort kwaliteitsinformatie'', licht Donker toe.

Eindredacteur nrc.tv Robert van de Roer, die Who's Next presenteerde: ,,Met Kamagurka, Eric Corton en Janneke Vreugdenhil kiezen we voor losse en informele televisie. Dat zal de stijl van nrc.tv zijn. Ook als we straks de meer serieuze kwaliteitsjournalistiek een plaats gaan geven."

Vanaf 19 mei live. Bekijk nu alvast de trailer op nrc.tv

http://www.nrc.tv