Koninklijke Nederlandse Schaakbond

SGS roept SV Leusden uit tot club van het jaar

De jeugdafdeling van S.V. Leusden is door de jeugdcommissie van de Stichts Gooise Schaakbond uitgeroepen tot club van het seizoen 2007-2008. Deze prijs, die dit seizoen voor het eerst is uitgereikt, wordt toegekend aan de vereniging die in het afgelopen seizoen de grootste ledenwinst bij de jeugd heeft behaald.

Door een enthousiast team is bij schaakvereniging Leusden dit seizoen een ledengroei bij de jeugd gerealiseerd van elf schakers. Aan het begin van het seizoen is gestart met dertien jeugdleden, inmiddels is de jeugdafdeling gegroeid naar 24 jeugdleden. De jeugdafdeling werd dit seizoen geleid door een enthousiast team bestaande uit jeugdleider Wilfried Herder en de vaste jeugdbegeleiders Ronald Staal en Maurice de Graaf.

André Hilhorst (links) en Ronald Staal (rechts), jeugdtrainer bij SV Leusden

Uit handen van bestuurslid jeugdzaken SGS, André Hilhorst, ontving jeugdtrainer Ronald Staal op donderdag 15 mei j.l. de verenigingsprijs. Ronald Staal sprak de hoop uit dat de club volgend jaar verder kan groeien naar een jeugdafdeling van 25 tot 30 kinderen. In september a.s. zal in elk geval een aantal kinderen lid worden van de vereniging. Na de prijsuitreiking was er voor alle jeugdleden en hun ouders gebak en limonade.

---

RSB komt met project voor allochtone kinderen

De Rotterdamse Schaakbond gaat beginnen met een project voor allochtone kinderen. Wat dit project behelst kunt u hier lezen.
---

Raadhuis van Hilversum. Na afloop stonden er voor alle aanwezigen hapjes en drankjes klaar.