Politie Limburg-Noord

Gemeenten en Politie Limburg-Noord waarschuwen voor motordiefstal
Datum: 21-05-2008
Tijd bericht: 11:34
Plaats: Regio

Het zomerse weer nodigt veel motorrijders uit met de motor op pad te gaan. Motorrijders bezoeken graag de steden en winkelcentra in Limburg, om bijvoorbeeld van de Maasplassen te genieten, te winkelen of uit te rusten op een gezellig terras. Helaas verhogen deze uitstapjes ook de kans op motordiefstal en poging daartoe. Er worden overwegend motoren gestolen die alleen met het stuurslot zijn afgesloten. In Limburg worden vooral Duitse en Belgische motoren ontvreemd.

Motorpalen in Roermond
De Gemeente Roermond en de Politie Limburg-Noord attenderen motorrijders goed op hun eigendommen te letten. Er zijn slechts enkele seconden nodig om een motor te stelen, die alleen op het stuur/contactslot staat. Sluit de motor daarom ook af met een remschijfslot of beugelslot. De Gemeente Roermond heeft in samenwerking met de Provincie Limburg op meerdere plaatsen motorpalen geplaatst, waaraan meerdere motoren kunnen worden bevestigd. Deze speciale veiligheidspalen zijn door middel van borden aangeduid. De motorparkeerplaatsen liggen in de buurt van winkelpromenades en terrassen, in de Voorstad Sint Jacob, aan de kruising Wilhelminaplein/Venlosepoort, op het Stationsplein, Munsterplein, aan de Roersingel in de buurt van de Steenen Brug en op de Markt.

Waarschuwingsborden
Bij tuincentra in Roerdalen (Herkenbosserweg/Rothenbach) is een stijging van het aantal motordiefstallen geconstateerd. Ook hier gaat het voornamelijk om Duitse motoren die alleen via het stuurslot zijn afgesloten. Om het probleem te bestrijden is een project opgestart. In samenwerking met de Gemeente Roerdalen worden op deze locaties waarschuwingsborden geplaatst in de Duitse en Nederlandse taal. Daarnaast richten de ondernemers speciale parkeerplaatsen in voor motoren en controleert de politie extra in het weekend en op Duitse feestdagen.

Kort samengevat
De gemeenten en de Politie Limburg-Noord waarschuwen motorrijders om hun motoren extra te beveiligen met extra sloten, gebruik te maken van de motorpalen en te parkeren op speciaal aangelegde motorparkeerplaatsen.