Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Energy Survival Amsterdam

Watergraafsmeerse Schoolvereniging wint Energy Survival Amsterdam

6 mei 2008

Kinderen op energy survival
Op woensdag 23 mei is het project Energy Survival in Amsterdam afgesloten met een survivaldag. In het finalespel moesten twee groepen al fietsend zoveel mogelijk wind opwekken. Met deze windenergie uit een grote slang probeerden leerlingen een bal in elkaars doel te schieten. Het bleef tot het eind toe spannend.

Groep 8b van de Watergraafsmeerse Schoolvereniging won uiteindelijk en gaat door naar de halve finale.

Energy survival Amsterdam

Zeven basisschoolklassen hebben een strijd gestreden om een plek in de landelijke finale. Uit het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer deden de Linnaeusschool en de Watergraafsmeerse Schoolvereniging mee.

Saai? Allerminst

Al sinds half maart hebben de leerlingen zich verdiept in digitale lespakketten over energiebesparing en duurzame energieopwekking. Saai? Dat vinden ze allerminst. En in het Flevopark moesten ze - na de opdrachten op school en op internet - ook enkele niet-alledaagse taken volbrengen. Er was niet alleen aandacht voor zonne-energie; alle innovatieve energiebronnen werden benut.

Hilariteit

Dat leidde tot veel hilariteit - en fanatisme. Zo moesten ze zelf windenergie produceren, in het succesnummer airvoetbal met windfietsen: rood aangelopen fietsers blazen lucht door een slang, waarmee teamgenoten een bal in het doel van de tegenstander moeten werken. Windenergie in de praktijk. Maar ook was er een wedstrijd gaten boren met waterenergie, en olie produceren met hydraulische pompen.

Watergraafsmeerse Schoolvereniging als winnaar

Groep 8b van de Watergraafsmeerse Schoolvereniging is de winnaar. Samen met de school De Achthoek gaan zij Amsterdam vertegenwoordigen op 15 juni in de halve finale in de Biesbosch. De winnaar van die dag gaat door naar de finale in Noorwegen.
Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer wenst de Watergraafsmeerse Schoolvereniging veel succes toe in de volgende ronde.

Uitzending op tv

In het najaar zendt de KRO opnames van voorrondes én finale uit. Energiebureau ARC en het Amsterdamse NME centrum organiseerden de energysurvival in Amsterdam.

kinderen-voor-school