Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 23-05-2008

Onder invloed

AMERSFOORT - Een 61-jarige automobilist uit Amersfoort is vrijdag 23 mei aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om 02.35 uur op de Ringweg Dorrestein gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en uit de ademtest bleek dat hij 615 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de Amersfoorter is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

LEUSDEN / WOUDENBERG Op de Maanweg in Leusden en de Stationsweg Oost in Woudenberg heeft de politie donderdag het verkeer gecontroleerd. Zeven automobilisten droegen geen gordel, zeven belden en reden niet handsfree, één droeg geen helm, één sorteerde onjuist voor en één automobilist vervoerde een te ver uitstekende lading met zijn auto. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Poging beroving

AMERSFOORT Een 61-jarige vrouw uit Amersfoort is donderdagmiddag tussen 15.15 uur en 15.30 uur bedreigd op een parkeerplaats aan de Vondellaan. De vrouw liep over de parkeerplaats van het ziekenhuis en zag daar een jongeman rondom haar auto lopen. Ze vroeg wat aan de man, stapte in haar auto en werd vervolgens door hem bedreigd met een wapen. De verdachte eiste geld, maar de vrouw weigerde. Hierna verkoos de verdachte het hazenpad.

Signalement verdachte:

Man van 18-20 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, kort geknipt zwart haar, ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur. De man droeg een middelbruine, katoenen jas, donkere kantoenen broek (zag er verzorgd uit).

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, op tel: 0900-8844. Anoniem kan dat via 0800-7000.