Gemeente Venray


23 mei 2008

Parkeerbeleid in woongebieden rond centrum

Het college wil voor de invoering van betaald- en vergunninghouderparkeren in de gebieden rondom het centrum van Venray een krediet beschikbaar stellen van EUR 450.000. Dit om de overlast van buurtvreemde parkeerders tegen te gaan die vanwege het betaald parkeren in het centrum uitwijken naar de woonbuurten.

Ook in de 300-meter zone rond de parkeergarage van De Gouden Leeuw zijn parkeermaatregelen nodig om het gebruik van de parkeergarage te stimuleren. Het krediet van EUR450.000 wordt gebruikt voor de aankoop van ongeveer 25 parkeermeters en aanvullende maatregelen.

De voorbereiding voor de invoering van betaald en/of vergunning-houderparkeren in de schil rondom het centrum is inmiddels gestart. Zo is met de bewoners van het Franciscanerpark overeenstemming bereikt over plaatsing van betaalautomaten in het noordelijk deel van de buurt. Ook op het gedeelte van de Langstraat tussen de Westsingel en het kruispunt Langeweg/ Paterslaan worden betaalautomaten geplaatst, dit valt samen met de reconstructie van dat wegvak. Aansluitend zijn, als onderdeel van de 300-meter zone rondom de parkeergarage, het Kennedyplein en omgeving aan beurt. In het kader van de herinrichting van die buurt wordt ook daar met bewoners overlegd over de invoering van betaald- en vergunninghouderparkeren.

Buiten deze gebieden zal de parkeerdruk toenemen als gevolg van de verschuiving. Hierdoor is invoering van betaald en/of vergunninghouderparkeren op relatief korte termijn ook in die gebieden aan de orde.