Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 mei 2008

Jan Camphuis: 053-4555588

Politie zoekt bedreigd meisje

Enschede

De politie is op zoek naar een meisje die woensdagavond 21 mei jl. op het Stationsplein in Enschede door een man met een negroïde uiterlijk is bedreigd.

Woensdagavond 21 mei jl. werd om ongeveer 20.30 uur gemeld dat er op een parkeerplaatsje achter een bankgebouw aan het Stationsplein in Enschede een meisje door een man was bedreigd. Hij zou o.a. met een mes hebben lopen zwaaien. Een eerste onderzoek leverde niet het gewenste resultaat op en de man, die werd achtervolgd door Stadswachten, wist te ontkomen in de omgeving van de Deurningerstraat / Kottendijk / Boddenkampsingel in Enschede. Ook zoeken met een politiehond leverde niets op.

Toen de politiemensen na het onderzoek in de omgeving van de Deurningerstraat terugkeerden naar het Stationsplein, waar het bedreigde meisje op het kantoor van de Stadswachten zou zijn, was deze ondertussen reeds vertrokken.

Er is een goed signalement van de dader bekend geworden en de politie heeft een vermoeden om wie het gaat. Om nu een en ander verder uit te kunnen zoeken is de politie op zoek naar het meisje die woensdagavond de 21e mei op het Stationsplein in Enschede is bedreigd. Zij wordt verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Binnenstad van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-064336)

Meisje onzedelijk betast door drie jongens

Hengelo

Een 16-jarige meisje uit Hengelo is door drie jongens lastig gevallen en daarbij op diverse plaatsten van haar lichaam onzedelijk betast.

Vrijdagmorgen 23 mei werd door een 16-jarige meisje uit Hengelo aangifte gedaan van aanranding. Dinsdagavond 20 mei jl. om ongeveer 21.30 uur fietste het meisje naar huis en passeerde daarbij een bruggetje in de Heemafstraat in Hengelo. Op het bruggetje is ze door drie jongens tegengehouden en door in ieder geval twee van hen onzedelijk betast op meerdere plaatsten van haar lichaam. Op een gegeven moment heeft ze kans gezien om een van de drie een klap te geven en een tweede tegen de benen te schoppen waardoor ze op haar fiets kon stappen en te vluchtten. Ze is daarop naar huis gegaan en is toen samen met haar moeder naar de politie gegaan om e.e.a. te meldden.

Een onderzoek door de politie op de Heemafstraat en omgeving leverde op dat moment geen resultaat meer op. Met het slachtoffer is afgesproken dat ze aangifte zou komen doen hetgeen ze vrijdagmorgen de 23e mei heeft gedaan waarna een en ander duidelijker is geworden.

Het gaat om drie jongens die vermoedelijk alledrie een Marokkaans uiterlijk hebben, ze spraken onderling in ieder geval Marokkaans. Alledrie zijn ze tussen de 17 en de 20 jaar. De eerste jongen is ongeveer 1m 90 lang en droeg een klein sikje. Hij was gekleed in een donkerkleurig bomberjack met lichtkleurig nepbont aan de voorzijde van de capuchon. Verder droeg deze jongen witte schoenen. De tweede was iets kleiner, ongeveer 1m 85 en hij had een opvallend brede neus. Ook deze jongen droeg een donkerkleurig bomberjack maar dan een capuchon met bruin afgezet nepbont. De capuchon droeg deze jongen over een zwarte baseballpet met het bekende logo van de New York Yankees, NY. Jongen nummer drie was weer ongeveer 1m 90 en ook gekleed in een bomberjack met capuchon met lichtgekleurd nepbont. Verder droeg deze jongen een zwartkleurige Adidas joggingbroek en had een kort harig ringbaardje in zijn gezicht.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk op dinsdagavond de 20 mei in de omgeving van het bruggetje in de Heemafstraat in Hengelo iets is opgevallen. Of die weten wie de drie jongens zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling zeden van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-063867)

Aanrijding met licht letsel, taxibus op de kop op straat

Rossum

Bij een aanrijding vrijdagmorgen 23 mei in Rossum raakten de bestuurders van een taxibus en een personenauto licht gewond. Een passagiere van de taxibus bleef ongedeerd en de taxi bleef op z'n kop op straat liggen.

Vrijdagmorgen 23 mei werd om ongeveer 08.00 uur gemeld dat op de kruising Ootmarsumsesdijk - Hilbertweg in Rossum een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 49-jarige, uit Ootmarsum afkomstige chauffeur van een taxibus, rijdend over de Hilbertweg, geen voorrang had verleend aan de bestuurder van een personenauto die voor hem van rechts over de Ootmarsumsedijk aan kwam rijden. Een aanrijding was het gevolg waarbij de personenauto in de sloot belandde en even later, nadat de bestuurder, een 21-jarige man uit Weerselo, al uit de auto was, in brand vloog. De brandweer was al ter plaatste en kon de brand snel blussen. Het taxibusje sloeg over de kop en bleef op zijn kop op het wegdek liggen.

Zowel de 49-jarige bestuurder van het taxibusje als de 21-jarige automobilist raakten licht gewond en konden ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Een in het taxibusje zittende 13-jarige meisje uit Rossum bleef ongedeerd en kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn afgesleept. (08-064933)


---- --