Gemeente Schiedam


Mei

Een jaar vol activiteiten voor het Gemeenschapsfonds Schiedam

23 mei 2008

Het Gemeenschapsfonds Schiedam presenteert met trots het eerste gedrukte jaarverslag met betrekking tot de activiteiten in de periode april 2006 tot en met december 2007. Het eerste exemplaar van het jaarverslag werd door de voorzitter, de heer A.P.M. van Leeuwen, overhandigd aan burgemeester Verver-Aartsen.

Het Gemeenschapsfonds groeit, hoewel lang niet zo snel als het bestuur wel zou willen. Het Gemeenschapsfonds Schiedam verleent financiële steun aan tal van projecten op het gebied van jeugdzorg, educatie, wijkontwikkeling en sport en cultuur . Maar bovenal is het Gemeenschapsfonds Schiedam een fonds dat z'n financiële middelen ontvangt vanuit de plaatselijke bevolking. 'Voor allen, door allen', is het motto van het Schiedamse fonds.
Het Gemeenschapsfonds Schiedam laat giften, schenkingen en legaten vanuit de Schiedamse bevolking direct ten goede komen aan de samenleving. Giften worden rechtstreeks aangewend voor steun aan organisaties die dit nodig hebben. Eén-op-één.
In het komend jaar hoopt het Gemeenschapsfonds Schiedam meer inkomsten te verwerven. Bijvoorbeeld uit schenkingen door bedrijven, personeelsverenigingen die zich hard maken voor het goede doel, maar dit graag zo dicht mogelijk huis willen zien, schenkingen van particulieren en legaten. In het afgelopen jaar mocht het Gemeenschapsfonds op die wijze reeds een aanzienlijke schenking ontvangen met het oogmerk deze zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan maatschappelijke doelen, waarbij jongerenwerk en jeugdzorg een voorkeur mogen hebben.

In het jaarverslag 2006/2007 schetst de voorzitter A.P.M. van Leeuwen nog eens de doelstellingen van het Gemeenschapsfonds en de werkwijze en de filosofie die aan het Gemeenschapsfonds ten grondslag liggen. Tevens worden over de genoemde periode de activiteiten genoemd waarvoor met succes een beroep op het Gemeenschapsfonds is gedaan. Als jong fonds dat zich nog een verdere naam moet verwerven is het bestuur er trots op dat reeds zovele organisaties de weg naar het Gemeenschapsfonds hebben weten te vinden en meer nog dat men reeds in zoveel gevallen in staat is gebleken een helpende hand te bieden. Heel nadrukkelijk stelt het jaarverslag als missie van het fonds : "De door 'Schiedammers' beschikbaar gestelde middelen worden ingezet voor activiteiten voor Schiedammers. Hiermee wordt beoogd de betrokkenheid van Schiedammers bij lokale aangelegenheden te vergroten en de kwaliteit van het wonen en leven in Schiedam een positieve impuls te geven. Wat de inkomsten betreft wordt dan ook in het bijzonder een beroep gedaan op Schiedammers die vele jaren in Schiedam wonen, werken of hebben gewoond en de stad nog steeds een warm hart toedragen". 'Voor allen, door allen' is zo schreven wij reeds - het motto. Dit heeft geleid tot 28 ontvangen aanvragen, waarvan er zestien zijn gehonoreerd, er op het moment van presentatie van het jaarverslag nog vier in behandeling waren en er slechts acht zijn afgewezen. Schiedammers kunnen het jaarverslag aanvragen via de website www.gemeenschapsfondsschiedam.nl of downloaden via deze link.