Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

23 mei: Prijsuitreiking JAA! Participatiewedstrijd

Ruim 1.250 jonge Amsterdammers deden de afgelopen maanden mee aan de 'Participatiewedstrijd, een initiatief van Jongeren Actief voor Amsterdam (JAA!). Jongeren tussen de 12 en 23 jaar mochten concrete ideeën insturen voor een betere sociale cohesie in de stad. Op 23 mei aanstaande worden de winnende plannen bekend gemaakt.

De deelnemers (van VMBO tot HBO) stuurden in totaal meer dan 250 plannen in. De plannen zijn inhoudelijk zeer divers: thema's als kennismaking tussen culturen en religies, contact tussen jongeren en de politie, onderwijs, milieu en gezamenlijke activiteiten tussen jongeren en ouderen kwamen in de plannen aan de orde. De winnaars van de participatiewedstrijd krijgen geld en professionele ondersteuning om hun plan zelf uit te voeren.

De JAA! - Participatiewedstrijd is opgezet naar aanleiding van het 5-jarig jubileum van JAA! Sociale cohesie is een thema dat veel jongeren, jong en ouder, hoog en laag opgeleid, allochtoon en autochtoon, door de hele stad aanspreekt.

Tijdens de prijsuitreiking worden de drie beste plannen bekend gemaakt en de prijzen (E 2.500, E 1.500, E 1.000) uitgereikt. De Onderwijs Consumenten Organisatie (OCO) deelt een prijs (E 1.000) uit voor het beste onderwijsplan. De hoofdprijs wordt uitgereikt door Henk de Jong, gemeentesecretaris (Gemeente Amsterdam), de tweede en derde prijs worden uitgereikt door acteur Mimoun Ouled Radi en rapgroep The Opposites. De presentatie van de middag is in handen van FunX DJ Morad en MC Fit.

Datum: 23 mei 2008
Tijd: 13:00 - 15:00 uur (Inloop vanaf 12:30 uur)
Locatie: ODEON, Singel 460, 1017 AW Amsterdam

Beoordeling jury
Een jury van professionals en jongeren heeft alle ingezonden plannen beoordeeld op onder meer creativiteit, uitvoerbaarheid en de bijdrage aan het 'samenleven' in Amsterdam. De jury bestaat uit juryvoorzitter Fatima Elatik (Wethouder Stadsdeel Zeeburg), Wouter Looman (Wethouder Stadsdeel Osdorp), Chretien Mommers (Directeur Eigen Haard), Marije Koets (Vitae), Limore Noach (ING Chances for Children), Sam van Noort (JAA! lid), Lara Zevenbergen (JAA! lid) en Shady Aamer (JAA! lid).

Wat is JAA!
JAA! is een groep jongeren van 12 tot 23 jaar die aan gemeentelijke diensten en maatschappelijke organisaties gevraagd en ongevraagd advies geeft over onderwerpen waar Amsterdamse jongeren zich mee bezighouden. Al vijf jaar organiseert JAA! activiteiten en acties rond de belangrijkste jongerenonderwerpen, als veiligheid, vrijetijdsvoorzieningen, alcohol & drugs, de financiële positie van jongeren, deurbeleid bij uitgaansgelegenheden en de multiculturele stad. Meer informatie over onze projecten is te vinden op www.jongamsterdam.nl.

De Participatiewedstrijd van JAA! wordt mede mogelijk gemaakt door Eigen Haard, Vitae, ING Bank, De Slinger, Odeon, Wij Amsterdammers, Stadsdeel Osdorp, Stadsdeel Zeeburg, Stadsdeel Amsterdam-Noord, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel De Baarsjes, Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, Stadsdeel Westerpark en drukkerij Stolwijk-Grafax.



Ingezonden persbericht