Socialistische Partij

Sandra Beckerman nieuwe afdelingsvoorzitter SP

23-05-2008 * SP-leden hebben gisteren op de jaarvergadering een nieuw afdelingsbestuur gekozen. De nieuwe voorzitter is Sandra Beckerman, zij volgt Manja Smits op die sinds kort Tweede Kamerlid is. Nieuwkomers in het bestuur zijn: Edwin Atema, Simone van der Heijden en Rinus Sangers. Daarnaast werden het jaarverslag en het jaarplan vastgesteld.

Sandra BeckermanVertrekkend voorzitter Smits kreeg een hartelijk afscheid, na twee jaar hard werken vertrekt zij naar het Binnenhof. Smits leidde de afdeling met succes vanaf het moment dat de SP in Groningen in het stadsbestuur kwam. Haar opvolgster Sandra Beckerman is Archeologe en Statenlid voor de SP in de provincie Groningen. In het vorige bestuur was zij organisatiesecretaris. Tot nieuwe organisatiesecretaris is gekozen Jimmy Dijk, hij zat al langere tijd in het dagelijks bestuur van de afdeling. Wolter Buikema is opnieuw de penningmeester van de Groningse SP.

Nieuw in het bestuur zijn Atema, van der Heijden en Sangers. Atema werkt bij FNV Bondgenoten, daarvoor was hij tien jaar internationaal vrachtwagenchauffeur. Van der Heijden is historica en al een aantal jaren actief binnen ROOD en de SP afdeling Groningen. Sangers is SP-Statenlid in de provinciale staten van Groningen en brengt een hoop ervaring mee. Opnieuw in het bestuur verkozen zijn: Niels Jongerius, Harry de Wolf, Eelco Eikenaar, Peter Verschuren, Joosje de Lang, Gregoire Ramakers, Jasper Schaaf en Willemijn Wilgenhof.

Door het aftredende bestuur werd in de jaarvergadering verantwoording afgelegd over de politieke activiteiten van de SP in Groningen. Jaarverslag en Jaarplan zijn door de leden vastgesteld.