Samenwerking Tilburg en Goirle op ICT-gebied Vier ICT-medewerkers uit Goirle komen te werken in Tilburg

Tilburg en Goirle gaan samenwerken op ICT-gebied. De samenwerking werd bekrachtigd met een officiële ondertekening door wethouder Joost Möller (ICT) en burgemeester Machteld Rijsdorp van Goirle. De regionale samenwerking begint op 1 juni. Uitgangspunt is uiteraard dat de eigen beleidsvrijheid richting burgers en bedrijven gehandhaafd blijft.

Samenwerking Vanuit Goirle komen vier ICT-medewerkers te werken bij de gemeente Tilburg. Verder worden de gemeentehuizen per 1 juli verbonden met snelle glasvezelverbindingen. Hiermee wordt ingesprongen op toekomstige behoeften van andere instanties. Bijvoorbeeld de bibliotheek en scholen in Goirle kunnen dan gebruik maken van deze 'digitale snelweg'. Wethouder Joost Möller: "Minder administratieve lasten, meer mogelijkheden voor allebei. Het bundelen van krachten biedt ook financieel voordeel, want er zijn minder meerkosten. Met de ICT-overeenkomst zetten we ook een concrete stap vooruit in de gemeentelijke regionale samenwerking in Midden-Brabant."

Digtale dienstverlening Reden voor de samenwerking is het groeiende belang van de digitale dienstverlening voor gemeenten. Er is steeds meer behoefte om gemeentezaken eenvoudig en snel online te regelen. Daarom voelen gemeenten ook de urgentie om de (elektronische) dienstverlening te blijven verbeteren. Ook vanuit de landelijke overheid worden veel nieuwe initiatieven gelanceerd. Het digitale klantendossier is hier een voorbeeld van. Niet of te laat reageren op nieuwe ontwikkelingen betekent ontevreden klanten. Möller: "Door de handen ineen te slaan, spelen we in op allerlei nieuwe ICT-maatregelen die de komende jaren op stapel staan."