Gemeente Zwolle

Agenda commissie Welzijn maandag 26 mei 2008

tijd en plaats

Op maandag 26 mei 2008 vindt er een commissie Welzijn plaats van 19.30- 22.45 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) in Zwolle.

Sportbeleid

Onder dit agendapunt zijn twee notities ondergebracht die beide gaan over de organisatie, ondersteuning en uitvoering van het sportbeleid in Zwolle in de komende jaren. De notitie onder a. is geschreven onder verantwoordelijkheid van het college; de notitie onder b. is geschreven onder verantwoordelijkheid van de fractie van de VVD. Het college wijdt in haar notitie ook enkele passages aan een Sportbedrijf. Gelet op de samenhang tussen beide notities wordt u verzocht om uw reactie op beide notities in één betoog naar voren te brengen.

Toekomstperspectief Sportservice Zwolle

De raad wordt gevraagd om te reageren op het in de notitie geschetste toekomstperspectief voor Sportservice Zwolle.

VVD-initiatief inzake de vorming van een sportbedrijf

De raad wordt gevraagd te reageren op het plan van de VVD om te komen tot een Zwols sportbedrijf.

Actuele ontwikkelingen Onderwijshuisvesting

De raad wordt gevraagd om, t.b.v. de voorbereiding van de Perspectiefnota en het Masterplan Onderwijshuisvesting 2009 - 2012, aan te geven of ingestemd kan worden met de in de raadsbrief verwoorde inzet van het college voor de perspectiefnota 2009-2012.

Initiatiefvoorstel Cultuurservice van PvdA en Groen Links/De Groenen

De raad wordt gevraagd voor een periode van drie jaar een bedrag van jaarlijks ¤ 160.000,-- ter beschikking te stellen voor Cultuurservice. Daarnaast wordt de raad gevraagd om, alleen in het eerste jaar, een bedrag van ¤ 15.000,-- ter beschikking te stellen als bijdrage in de startkosten. Over de inhoud van dit voorstel is contact geweest met individuele kunstenaars en met kunstinstellingen. De initiatiefnemers hebben de bedoeling om een organisatie op te zetten die, op de lange termijn, ondersteuningsactiviteiten t.b.v. het culturele veld gaat verrichten, zoals Sportservice die nu voor de Zwolse sport verricht. Er is nu nog geen reactie van het College op dit voorstel, die volgt na de collegevergadering van 20 mei 2008 per mail.

Klanttevredenheid WMO

De raad heeft op 13 mei 2008, op initiatief van Groen Links/De Groenen, de informatieve raadsbrief d.d. 15 april 2008 over dit onderwerp geagendeerd voor bespreking in deze commissie.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 16-05-2008 tot 26-05-2008